Nieuwe bus voor bewoners Cordaanlocaties in Amsterdam Zuid

vrijdag 24 maart 2017

Op woensdag 22 maart werd de nieuwe bus bij de Buitenhof gepresenteerd. In aanwezigheid van Marijn van Ballegooijen - lid van het dagelijks bestuur stadsdeel Zuid - en domeindirecteur Hannie van Schutterhoef werd de bus officieel in gebruik genomen.

De bus is van groot belang voor de zorgcentra De Buitenhof, woonzorgcentrum Buitenveldert en D’Oude Raai. Het biedt cliënten, die door hun leeftijd en kwetsbare gezondheid vaak niet meer zelfstandig kunnen reizen, de mogelijkheid om op stap te gaan. Het vergroot letterlijk hun leefwereld. De nieuwe bus wordt ingezet voor bewoners van de drie zorglocaties, buurtbewoners en dagbesteding.
 
Het stadsdeel heeft een bijdrage geleverd zodat de nieuwe bus kon worden aangeschaft. Verder is de bus mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van de Buitenhof. In een samenwerking tussen de locaties en het stadsdeel zal de bus ook voor buurtbewoners worden ingezet. Zij kunnen zich inschrijven bij de activiteitenbegeleiders op elke locatie om mee te gaan met een uitstapje. De kosten zijn gemiddeld 15 euro per uitstapje. Verder kunnen de buurtbewoners op de locaties hun wensen kenbaar maken over de inzet van de bus.

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina