Nieuw bij Cordaan: Het Spaarnhout - Kleinschalig groepswonen in het westelijk havengebied

maandag 19 augustus 2019

Eind 2019 is het zover. Dan openen de deuren van Het Spaarnhout: een nieuwe, kleinschalige woonzorgvoorziening in de Houthaven van Amsterdam. Op deze bijzondere plek gaat Cordaan intensieve verzorging bieden aan ouderen met dementie. Het Spaarnhout krijgt een mooie plek in het duurzame nieuwbouwproject ‘Life’, dat medio december in gebruik zal worden genomen.

Zorgindicatie 
Het Spaarnhout zal plaats gaan bieden aan 48 ouderen met dementie en een zorgindicatie ZZP 5. Verspreid over drie verdiepingen, telt deze nieuwe woonzorgvoorziening in totaal zes woongroepen voor 7 tot 9 bewoners. Elke bewoner krijgt de beschikking over een eigen zit-slaapkamer met aangrenzende badkamer. In de sfeervolle groepswoningen worden elke dag verse maaltijden bereid en komt men samen voor ontmoeting en gezelligheid. 

Vijf speerpunten 
In Het Spaarnhout gaan respectvolle verzorging en een afwisselende dagbesteding hand in hand. Voor de kleinschalige 24-uurszorg hanteert Cordaan 5 speerpunten: 
- Veiligheid en beschutting door vormgeving en inrichting van de woonomgeving; 
- Omgevingsgerichte zorg gebaseerd op de belevingswereld van mensen met dementie; 
- Intensieve verzorging en behandeling in combinatie met een afwisselende dagbesteding; 
- Minimale vrijheidsbeperking, tenzij dit écht niet anders kan; 
- Speciale aandacht en begeleiding tijdens de laatste levensfase. 

Meer weten? 
Wilt u meer weten over deze nieuwe, kleinschalige woonzorgvoorziening in het westelijk havengebied van Amsterdam? Neem dan snel een kijkje op de nieuwe locatiepagina!

Deel deze pagina