MZLab als kweekvijver voor Cordaanjongeren

woensdag 8 juni 2016

MZLab is een initiatief van CNV Jongeren en FNV Jong. Het is het eerste verjongings- en vernieuwingsprogramma voor de medezeggenschap. In gesprekken en discussies met enthousiaste sprekers worden jongeren meer betrokken en gestimuleerd na te denken over inspraak binnen hun bedrijven. Het is namelijk heel belangrijk dat alle generaties op de werkvloer vertegenwoordigd zijn in de medezeggenschap.

De eerste editie vindt dit voorjaar plaats bij Cordaan en de andere zorgorganisaties Magenta, Omring, Amstelring en Esdege Reigersdaal.
Circa 15 jonge collega’s van Cordaan zijn in april gestart met het MZLab met een dag vol discussies en workshops. De weken daarna volgden zij steeds masterclasses over een bepaald onderwerp.
Afgelopen vrijdag trad Cordaan op als gastorganisatie. In de Van Limmikhof gingen de 30 deelnemers in gesprek met Aart Bontekoning. Deze veranderkundige en generatie-expert heeft een boek geschreven over de noodzaak van nieuwe generaties in vergrijzende organisaties. Daarin staat overigens ook wat iedere generatie kan doen om zichzelf vitaal en de vergrijzende organisatie ‘bij de tijd’ te houden. De deelnemers, waaronder voor deze keer ook de directeur P&O en voorzitter OR van Cordaan, kregen veel energie van deze masterclass. In juli vindt de laatste masterclass plaats, en er wordt nog een afsluitend evenement gepland in september. Hopelijk stimuleert dit MZLab een aantal van de jonge collega’s om zich in te gaan (of blijven) zetten voor de medezeggenschap binnen Cordaan.

Deel deze pagina