Minister, Staatssecretaris en Kamerleden op bezoek bij Woonhulpen

dinsdag 28 mei 2019

Gisteren brachten de bewindspersonen Hugo de Jonge en Tamara van Ark samen met de Kamerleden Corinne Ellemeet en Wim-Jan Renkema een werkbezoek aan de Woonhulpen op Hof van Sloten. Met hun eigen ogen wilden ze wel eens zien hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zinvol werk in de zorg doen.

"Een prachtig initiatief", laat minister Hugo de Jonge na afloop van het bezoek weten. "Een inspirerend bezoek" noemt Kamerlid Wim-Jan Renkema het. Ook zijn collega Corinne Ellemeet vindt het bijzonder inspirerend om te zien hoe Cordaan jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot Woonhulp opleidt en een baan biedt in de ouderenzorg. En Staatssecretaris Tamara van Ark toonde zich geïnteresseerd in de gesprekken die zij had met de Woonhulpen en hun werkbergeleiders Geke de Jong en Youssef Bourjouane.

Jemelie liet aan Hugo de Jonge en Corinne Ellemeet zien wat haar werk is op afdeling De Aker. Ze had heerlijke hapjes met kip klaar gemaakt waar de bewoners van genoten. Hugo de Jonge is onder de indruk van haar enthousiasme: “Ze kookt, zingt en maakt praatjes met bewoners. En zelf straalt ze door haar baan”. Ouaffae en Caroline namen Tamara van Ark en Wim Jan Renkema mee naar de GRZ-afdeling. Na afloop kwam het hele gezelschap samen om na te praten over wat de bevindingen van het bezoek waren.

Deel deze pagina