Minister beantwoordt vragen over Villa Anderz

vrijdag 13 september 2019

Afgelopen maandag heeft minister Hugo de Jonge schriftelijke vragen beantwoord van Kamerlid Van Gerwen (SP). De vragen gingen over een zwijgclausule in de afspraken die indertijd zijn gemaakt met cliënten van Villa Anderz bij de afhandeling van de schade die zij hebben opgelopen.

De Jonge neemt in de beantwoording afstand van het opnemen van zwijgclausules in overeenkomsten met cliënten. De Raad van Bestuur van Cordaan heeft al eerder verklaard dat inmiddels het beleid is dat er geen zwijgclausules in overeenkomsten met cliënten worden opgenomen.

Over de hele zaak Villa Anderz heeft de Raad van Bestuur gezegd het vreselijk te vinden dat cliënten hiervan de dupe zijn geworden. “Onze begeleiding is destijds ernstig tekort geschoten. We voelen ons verantwoordelijk voor de benadeelde cliënten. Destijds hebben we de locatie direct gesloten. Cliënten hebben wij financieel gecompenseerd en de begeleiding aan hen is geïntensiveerd. De uitspraak van de rechter trekken wij ons aan. Er zijn destijds al tal van maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.”

Lees hier eerdere berichtgeving over de zaak:
Het Parool over de zaak Villa Anderz
Uitspraak rechtzaak VIlla Anderz

 

Deel deze pagina