Mini Milkshake festival voor mensen met een beperking smaakt naar meer.

maandag 1 augustus 2016

Vrijdag 29 juli barstte het Mini Milkshake festival los: een festival in het Westerpark, speciaal voor mensen met een beperking. Bijna 200 bezoekers van Cordaan en Philadelphia kwamen naar Amsterdam voor deze authentieke festivalbeleving, en met succes!

Het 'grote' Milkshake Festival - 30 en 31 juli j.l. - bestond dit jaar vijf jaar. Een van de manieren om dit lustrum te vieren was een speciale Mini Milkshake voor jongeren met een beperking. Dit evenement gaf bezoekers die anders niet makkelijk naar een festival kunnen gaan de mogelijkheid om dit toch eens te beleven. 

De middag was gevuld met alle ingrediënten die bij een festival horen. Bezoekers werden bij de ingang door het ontvangstcomité opgewacht. Ze kregen een festivalbandje om hun arm en muntjes mee voor drankjes en lekkernijen. Op het terrein konden ze terecht voor echte festivalsnacks zoals hotdogs en poffertjes. DJ’s Grumpy Old men en Tranny 4/7 zorgden voor de muziek en ook Tim Kooymans beklom het podium. Op de dansvloer kreeg iedereen de ruimte om zich uit te leven maar vooral ook om zichzelf te zijn.

Het brein achter Milkshake - Marieke Samallo - vertelde op AT5 dat ze onze bezoekers als heel eerlijk publiek ervaart. “Als er een stom liedje wordt gedraaid is iedereen meteen weg, dat is ook wel goed voor de DJ.”

Kijk hier voor het filmpje van AT5.

Deel deze pagina