Mensen met een beperking doen volwaardig mee op arbeidsmarkt

maandag 11 juni 2018

Mensen met een arbeidsbeperking zijn in staat een volwaardige arbeidsprestatie te leveren. Dat zei Gerda van der Meer (directeur Leerwerkbedrijf Cordaan) bij de uitreiking van de prijs voor de beste werkgever met aandacht voor arbeidsgehandicapten. “Voor de partners van ons Leerwerkbedrijf zijn zij inmiddels onmisbare krachten”. Jaarlijks reikt het Leerwerkbedrijf van Cordaan het Ei van Columbus uit aan de beste werkgever met aandacht voor arbeidsgehandicapten.

De Amsterdamse Internationale School (AICS) is de winnaar van het Ei van Columbus 2018. Het Gemeente Vervoerbedrijf (GVB) en groothandel De Kweker zijn eerdere winnaars van het Ei van Columbus. Met de Amsterdamse Internationale School werkt het Leerwerkbedrijf al 10 jaar samen. De school biedt werk aan mensen met een arbeidshandicap. Ze zijn volledig geïntegreerd met het onderwijzend personeel en de overige medewerkers. Ook bij de uitbreiding naar Zuidoost en Buitenveldert wordt vanaf de start rekening gehouden met de inzet van de Cordaan groep.

Andere genomineerden
Alle genomineerde organisaties zijn bezocht door de jury om een indruk van de werkplek te krijgen. Op 7 juni was er een pitch waarin ze zichzelf presenteerden. De andere genomineerden waren de volgende organisatie.

Partners voor Jeugd is een samenwerkingsverband van organisaties die actief zijn in de (preventieve) jeugdbescherming en jeugdreclassering. De organisatie biedt een veilige werkplek aan mensen met een arbeidshandicap. Doorgroei naar betaald vast werk is een bewezen mogelijkheid die Partners voor Jeugd biedt.

Cormet is een maatschappelijk betrokken cateraar die tot doel heeft gezonde schoolkantines te exploiteren. Op de Hogeschool in Holland te Diemen werken er dagelijks drie mensen met een arbeidshandicap in de kantine van Cormet. Ze vormen met de andere medewerkers een gezellig hardwerkend team.

Voor het vervoer van personen is Munckhof een vaste partner van Cordaan. Inmiddels biedt het bedrijf aan mensen met een arbeidshandicap een opleiding tot chauffeur en een opleiding tot bijrijder.

Stadsdeel Oost biedt al jarenlang werk aan mensen met een arbeidsbeperking. In de Indische Buurt maken zij het verschil door het zwerfvuil op te ruimen. Ook hier vindt doorstroming plaats naar volwaardige arbeidsplaatsen dankzij de geboden werkervaring en begeleiding.

De jury
Peter van Diemen (expert arbeidsparticipatie) vormde samen met ervaringsdeskundige Perez Dalloe en Viktor Bos (Amsterdam Economic Board) de jury. De prijsuitreiking vond plaats bij voormalig winnaar groothandel De Kweker.

Deel deze pagina