Matchmaker Informele Zorg Service wordt de aankomende 3 jaar voortgezet

vrijdag 2 juli 2021

Sinds 2018 bestaat de Matchmaker Informele Zorg service, ontwikkeld door Burennetwerk en Cordaan om cliënten die thuiszorg ontvangen te voorzien van passende vrijwilligers. Wegens succes is deze unieke samenwerking tussen formele en informele zorg verlengd met 3 jaar!

Alle vragen met betrekking tot de inzet van vrijwilligers kunnen aangemeld worden bij de Matchmaker Informele Zorg service. Eerst wordt gekeken of de vraag bij Burennetwerk past en aan één van de 1400 zogeheten “goede buren” gekoppeld kan worden. Als de vraag niet passend is voor een vrijwilliger van Burennetwerk komt de matchmaker in beeld om te zorgen voor de best passende oplossing binnen het gehele aanbod van informele zorg in Amsterdam. De matchmaker neemt contact op met de cliënt, mantelzorger en zorgprofessional en verzorgt de aanmelding bij een passende organisatie. De matchmaker blijft betrokken tot er een match is gevonden en verzorgt de terugkoppeling aan alle betrokkenen.

De service zorgt ervoor dat de Cordaan medewerkers en de cliënt niet van het kastje naar de muur gestuurd worden en in bijna alle gevallen wordt een passende vrijwilliger gevonden voor de hulpvraag. In 2020 zijn er ruim 1150 hulpvragen van Cordaan cliënten gematcht, een stijging van 39% ten opzichte van het jaar ervoor. Mede door de coronacrisis nam het aantal praktische hulpvragen flink toe en bleek de inzet van informele zorg onmisbaar.

Ook de aankomende drie jaar staat het team van Matchmakers Informele Zorg, ondersteund door de Helpdesk van Burennetwerk, weer klaar voor cliënten van Cordaan en wijkteam medewerkers. Aanmelden van hulpvragen kan via www.burennetwerk.nl/hulpvraag-aanmelden en/of bel de Helpdesk via 020 - 24 00 279 (ma t/m vr 10.00-16.00 uur).

Welke impact een aanmelding kan hebben leest u in dit interview met Cordaan match koppel Mevrouw Rienks en goede buur Leon: mevrouw Rienks over goede buur Leon: “Ik ben zo blij met hem!”

 

Deel deze pagina