Leny van Dalen genomineerd voor de Human Included prijs

maandag 24 september 2018

Het Humanistisch Verbond reikt op maandagavond 15 oktober a.s. in Rotterdam de Human Included prijs uit aan één van de drie genomineerden ‘die op bezielende en vernieuwende wijze inhoud geven aan een inclusieve samenleving’. De jury onder leiding van Anne-Mei The kiest de beste kandidaat met een nieuw perspectief op omgaan met dementie.

Leny van Dalen, leider van het Expertise Netwerk Dementie bij Cordaan, is één van de genomineerden. De manier waarop zij families bij dementie begeleidt en het initiatief van het Huis van de Tijd aan de Nieuwe Herengracht, waar mensen met dementie zélf aan het woord komen, heeft geleid tot deze nominatie.

Naast Anne-Mei The (hoogleraar dementie en langdurige zorg) bestaat de jury uit: Marco Blom (directeur Stichting Alzheimer Nederland), Marcelle Mulder (geestelijk verzorger, auteur van Op bezoek bij een dierbare met dementie), Carin Gaemers (onderzoeker en met Hugo Borst auteur van Scherp op ouderenzorg), Adelheid Roosen (theatermaker, initiatiefnemer Alzheimerfluisteren).

De jury baseert haar keuze op het onderzoek dat de Universiteit voor Humanistiek verricht naar de genomineerden. De prijs bestaat uit een beeld en samenwerking met Stichting Humanitas te Rotterdam om het initiatief duurzaam in de praktijk te realiseren.

Wilt u dit evenement bijwonen? Dan kunt u zich hier aanmelden.

Deel deze pagina