Leefstijlmonitoring in de praktijk

woensdag 14 februari 2018

Cordaan zet zich al een aantal jaren in voor het door ontwikkelen van leefstijlmonitoring bij alleenwonende mensen met dementie.

In de film Met het oog op moeder kunt u zien welke meerwaarde deze technologie heeft vanuit het perspectief van de mantelzorger.

‘Met het oog op moeder’ brengt een moeder met dementie en haar zoon, die tevens haar mantelzorger is, in beeld. Moeder en zoon doen mee aan een proef van Cordaan, waarbij de zoon op afstand informatie krijgt over zijn moeder. Sensoren registreren of moeder het huis heeft verlaten en wanneer ze weer thuis is, welke kamers ze in huis gebruikt en of ze de koelkast gebruikt. Deze informatie geeft hem veel rust, omdat hij zo op afstand in de gaten kan houden of zijn moeder haar vaste ritme volgt of dat er bijzonderheden zijn. In het filmpje vertelt hij over de voordelen die hij heeft van het monitoren middels sensoren. Maar of zij moeder dit zelfde ervaart, is de vraag. Ook worden zaken belicht als de beperking van privacy versus het vergroten van iemands zelfstandigheid. Middels leefstijlmonitoring kan iemand langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Klik hier voor meer informatie over leefstijlmonitoring bij Cordaan.

Deel deze pagina