Langer gezond, gelukkig en zelfredzaam blijven met het Daghuis

maandag 29 april 2024

Al een aantal maanden werken we bij Cordaan hard aan de komst van het Daghuis. Hier kunnen kwetsbare ouderen en mantelzorgers terecht voor een totaalpakket aan zorg en ondersteuning.

Zie hier onze uitlegvideo over het Daghuis:

Met het Daghuis bieden we ouderen en mantelzorgers een huiselijke plek waar ze overdag, ‘s avonds en zelfs ‘s nachts welkom zijn voor zorg, ondersteuning en een zinvolle daginvulling. Door ouderen zowel thuis als in het Daghuis zorg en ondersteuning te bieden, kunnen zij langer thuis blijven wonen en ontlasten we de thuiszorg en mantelzorg.  

Voor wie is het Daghuis?
Het Daghuis is ontwikkeld voor nog thuiswonende ouderen (55+) die graag zo lang mogelijk actief en onder de mensen willen blijven. Ze stellen een verhuizing naar het verpleeghuis graag zo lang mogelijk uit, maar doen wel een intensief beroep op de thuiszorg en mantelzorg.  Ze zijn gebaat bij een actief en gezond leven maar kunnen hier wel wat ondersteuning bij gebruiken. Het Daghuis wordt aangeboden voor ouderen die in Amsterdam woonachtig zijn.   

De mogelijkheden 
We bevinden ons nog in de opbouwfase, maar zijn inmiddels wel al op 2 plekken gestart: in De Die in Amsterdam-Noord en in Logeerhuis Tolstraat in Amsterdam-Zuid.  Samen met thuiscoaches wordt gekeken wat de oudere en hun mantelzorger(s) nodig hebben om gezond en gelukkig te zijn en wordt een programma op maat gemaakt.    

Meer informatie  
Als je meer wilt weten over het Daghuis of wil meedenken over de toekomst van ouderenzorg, mail naar daghuis@cordaan.nl voor meer informatie.   

Deel deze pagina