Kunstenaars van Outsider Art werken samen met sterrrenrestaurant Ciel Bleu

dinsdag 3 januari 2017

Afgelopen zomer kregen de kunstenaars van de Outsider Art Ateliers de opdracht van Hotel Okura om 75 omslagen te schilderen voor een limited edition van ‘Guestronomy’, het tweede kookboek van Ciel Bleu. Dit Amsterdamse sterrenrestaurant is gevestigd op de 23e verdieping van het hotel.

Guestronomy bevat ruim vijftig tongstrelende recepten, verdeeld over de vier seizoenen van het jaar, en oogstrelende foto’s van al die kostelijke gerechten. In het boek staan ook reportages en interviews met leveranciers en bezoekers van het restaurant, zoals bijvoorbeeld Anouk en Lange Frans.

Onze 12 kunstenaars zijn aan de slag gegaan met het thema ‘piece of heaven’ en hebben dat ieder op hun eigen unieke wijze uitgewerkt. Kunstenaar Jescika van Overveld schilderde de vier seizoenen waarin de, niet altijd blauwe, lucht een hoofdrol speelt met vogeltjes en vallende blaadjes. Wijnand de Vries tekende op de voor hem zo kenmerkende expressieve wijze zijn geliefde dieren. Esrah van Rooij vertaalde met behulp van de iPad het woord ‘hemel’ in diverse talen en maakte daarvan mooi tekstschilderijen. De opdracht werd afgerond met een hemelse high tea in Ciel Bleu. De sterrenchefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman bereidden een prachtige tafel voor met exquise hapjes. Als klap op de vuurpijl gaven ze ook een rondleiding door de keuken van het restaurant!
 
De 75 unieke exemplaren van ‘Guestronomy’ worden, verpakt in speciaal door Bijzonder Amsterdams ontwikkelde dozen en met boekenstandaard, verkocht voor €189 per stuk. Limited Edition is verkrijgbaar bij de Outsider Art Galerie en de museumwinkel van de Hermitage. Per verkochte limited edition gaat €50 naar Outsider Art.

Deel deze pagina