Kunstenaars van Outsider Art Ateliers genomineerd voor de Special Award 2019

dinsdag 2 juli 2019

Sijtse Keur en Wijnand de Vries van Outsider Art Ateliers uit Amsterdam zijn genomineerd voor de Special Award 2019. Dit is dé vierjaarlijkse landelijke beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap, georganiseerd door Special Arts. De winnaars worden medio september bekend gemaakt. Tot die tijd zijn de werken van de genomineerde kunstenaars te zien in de Nicolaïkerk in Utrecht.

Voorjaar 2019 zijn kunstenaars uitgenodigd om digitaal drie recente kunstwerken in te sturen. Bijna 400 kunstenaars hebben werk, met een grote diversiteit van thema’s en technieken, ingestuurd. Uiteindelijk heeft een tussenjury bestaande uit galeriehouder Nico van der Endt, kunstenaar Paul Klemann en kunstenaar Roland Berning 39 kunstenaars geselecteerd. Zij exposeren deze zomer ieder met drie kunstwerken in de Nicolaïkerk in het museumkwartier van Utrecht.
 
Sijtse Keur en Wijnand de Vries van Outsider Art Ateliers uit Amsterdam zijn twee van die genomineerde kunstenaars. Daarnaast is er een bijzonder kunstwerk te zien van kunstenaar Desmond Tjon A Koy.

Op 26 juni wordt de Special Award 2019-expositie feestelijk geopend. Vanaf deze datum zijn de kunstwerken ook te bekijken op www.specialaward.nl. Via de website kan er digitaal gestemd worden op uw favoriete kunstenaar voor de publieksprijs. Tot en met 15 september zijn de kunstwerken in de Nicolaïkerk in Utrecht te bezichtigen. Hier kan ook gestemd worden.

Bij de tentoonstelling is een kunstcatalogus verkrijgbaar. Ook is er een Special Award Pakje Kunst-automaat, waarmee u voor slechts € 4 in het bezit komt van een miniatuur kunstwerk gemaakt door een buitengewone kunstenaar.

Vlogger Jelle volgt de Special Award 
Vlogger Jelle de Boer laat zich verrassen tijdens de Special Award 2019 inleverdagen. De eerste vlog
Vlogger Jelle de Boer is benieuwd hoe je nu de kunstwerken bekijkt. Hij ging op bezoek bij kunstenaar en tussenjurylid Paul Klemann. De tweede vlog.

Informatie over Special Arts
Special Arts bevordert de kunst- en cultuurparticipatie van mensen met een handicap en zet zich in voor de ontplooiing van hun pure talenten. Naast de organisatie van projecten biedt Special Arts een structureel platform aan het beeldende werk van buitengewone kunstenaars via een galerie en kunstuitleen.

www.specialarts.nl 
Blogs, praktijkvoorbeelden en meer: www.kennisplatform.specialarts.nl
Twitter: @SpecialArtsNL 
Facebook: facebook.com/specialartsaward 
Instagram: www.instagram.com/specialartsnl
 

Deel deze pagina