Nieuws overzicht

Resultaat 1 - 10 van 168
 • Aftrap SCORE-onderzoek

  Op vrijdag 21 april was de officiële aftrap van het SCORE-onderzoek. Dit onderzoek moet antwoorden bieden op de vraag: Welke ondersteuning werkt het beste voor cliënten met een verstandelijke beperking en indicatie ZZP6 en ZZP7? Cordaan werkt hierin samen met drie andere zorgorganisaties en orthopedagogen van de Universiteit Leiden. Het onderzoek volgt cliënten voor vier jaar.

  maandag 24 april 2017

 • Kunst Maakt de Mens, Cordaan werkt samen met het Van Gogh museum.

  Afgelopen vrijdag publiceerde het Nederlands Dagblad een reportage over Kunst Maakt de Mens, gemaakt op onze locatie Nieuw Vredenburgh. Samen met het Van Gogh museum stelt Cordaan ouderen in de gelegenheid deel te nemen aan kunstworkshops aan de hand van het leven van Vincent van Gogh.

  vrijdag 21 april 2017

 • Erasmus+ partnermeeting in de Van Limmikhof

  Cordaan werkt al enige tijd samen met partners uit Frankrijk, Duitsland, Polen en Engeland in het Erasmus+ project 'Jobcoach for people with disabilities'. Doel van dit project is het opstellen van Europese richtlijnen voor jobcoaching van mensen met een beperking. Het project wordt gesubsidieerd door de Europese Commissie. In april organiseerde Cordaan een partnerbezoek.

  vrijdag 21 april 2017

 • Toppers verrassen Rob (De Werf) met een bezoek

  Atje Kloezen, medewerker van Plaatwerkerstraat 6-8, deed onlangs mee aan een Facebook-actie om de Toppers op visite te krijgen op haar groep. Op 13 april om 09.30 uur hoorde zij tot haar grote verrassing René Froger op radiozender 100% NL vertellen dat zij die ochtend bij Cordaan bij fan Rob van de Plaatwerkerstraat op visite gingen. Atje had gewonnen!

  vrijdag 21 april 2017

 • Woonzorgcentrum Cordaan omgebouwd tot modern verpleeghuis

  Voormalig woonzorgcentrum Eben Haëzer van Cordaan wordt volledig gestript en omgebouwd tot een modern verpleeghuis. De verbouw start op 24 april a.s. In het pand komen 122 studio's van 30 vierkante meter, inclusief eigen sanitaire voorziening. De studio’s zijn flexibel te gebruiken als groepswoningen en individuele woningen.

  woensdag 19 april 2017

 • Ervaringsdeskundige promoveert op herstelbeweging GGZ

  Binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) bestaat nog een grote kloof tussen wetenschappelijke kennis en professionele zorg enerzijds en de belevingswereld van cliënten aan de andere kant. Dat moet veranderen, bepleit Wilma Boevink, onderzoeker bij het Trimbos instituut en ervaringsdeskundige, vandaag bij haar promotie aan de Universiteit van Maastricht. Haar proefschrift heeft de titel: ‘Over herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid in de psychiatrie’.

  donderdag 13 april 2017

 • Voorjaarsaanbieding rondvaartboot Ilje

  Boek in april en/of mei een rondvaart met je gezelschap en ontvang €100,- korting!

  donderdag 13 april 2017

 • Eelco Damen in Het Parool over noodzaak woningen voor ouderen

  Afgelopen zaterdag publiceerde Het Parool een interview met Eelco Damen, voorzitter van de Raad van Bestuur, over de noodzaak van voldoende woningen voor ouderen in de stad. Zodat zij in staat zijn langer zelfstandig thuis te wonen.

  dinsdag 11 april 2017

 • Kandidaten gezocht voor de Centrale Cliëntenraad VGZ

  De Centrale Cliëntenraad VGZ zoekt nieuwe leden. Alle cliënten VGZ van 18 jaar en ouder kunnen zich tot 21 april kandidaat stellen. De verkiezingen van de Centrale Cliëntenraad VGZ worden in juni gehouden.

  dinsdag 11 april 2017

 • Aandacht voor Parkinson

  Op Wereld Parkinson Dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson en voor Parkinsonismen. We vroegen Mariska Kingma, ergotherapeut, en Marjo de Bake, fysiotherapeut, beide aangesloten bij Parkinsonnet: hoe ondersteunen jullie patiënten met Parkinson bij Cordaan?

  dinsdag 11 april 2017

Pagina's