Nieuws overzicht

Resultaat 1 - 10 van 184
 • Down met Dolly

  Donderdag 29 juni van 19.00 tot en 22.00 uur is het zover. Het leukste feestje van het jaar: DISCO DOLLY. Cliënten met een verstandelijke beperking zijn uitgenodigd!

  woensdag 28 juni 2017

 • Opening expositie Portretten '80plus Joden'

  De expositie Portretten '80plus Joden' (Elsbeth Struijk van Bergen) wordt geopend op dinsdag 27 juni door Jeroen Krabbé om 16:30 uur. De expositie is te bezichtigen van 27 juni t/m 28 augustus 2017.

  dinsdag 27 juni 2017

 • Cordaan en FocusCura introduceren ‘Het VerzorgingsThuis’

  Veiliger thuis wonen door combinatie persoonlijke wooncoach en sensortechnologie. Zorgorganisatie Cordaan en zorginnovatiebedrijf FocusCura introduceren een nieuw concept om ouderen in staat te stellen zo lang mogelijk thuis te blijven wonen: ‘Het VerzorgingsThuis’. Hiertoe hebben beide partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend.

  donderdag 22 juni 2017

 • Ondertekening Amsterdamse Ontwikkelagenda voor herstel en participatie 2017 - 2022

  Woensdagmiddag 31 mei 2017 vond onder grote belangstelling de ondertekening van de Amsterdamse Ontwikkelagenda herstel en participatie 2017-2022 plaats. De middag werd geleid door Pauline Meurs, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.

  donderdag 8 juni 2017

 • Week van de Jonge Mantelzorger

  Van 5 t/m 11 juni 2017 vindt de Week van de Jonge Mantelzorger plaats. In deze week wordt aandacht gevraagd voor jonge mantelzorgers, o.a. met een gemeentelijke jongerencampagne, activiteiten op scholen en bijeenkomsten voor professionals.

  donderdag 8 juni 2017

 • Minister voor ouderenbeleid biedt kansen

  Eelco Damen pleit in Trouw voor ouderenbeleid.

  woensdag 31 mei 2017

 • LifeWise biedt perspectief aan doelgroep LVB met complexe problemen

  Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende complexe problematiek hebben het vaak moeilijk, zeker in de grote steden. Voor hulpverleners zijn ze lastig bereikbaar. Het is een doelgroep die overlast kan veroorzaken en ruim vertegenwoordigd is in de statistieken over (lichte) criminaliteit. Zorgorganisatie Middin nam het initiatief om samen met Cordaan een methodisch kader te ontwikkelen voor de begeleiding van deze doelgroep: LifeWise. Maandag 29 mei is LifeWise op een bijeenkomst in Den Haag gepresenteerd.

  dinsdag 30 mei 2017

 • Vlog Jonas Litjens: Stage lopen in de wijk

  Jonas Litjens, wijkverpleegkundige en ambassadeur en blogger van V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland) is blij met HBO-V stagiaires in de wijk. In deze vlog stelt hij vierdejaars student Petra en eerstejaars Sabine aan je voor.

  maandag 29 mei 2017

 • Hernieuwde samenwerking Cordaan en Vegro in regio Amsterdam

  Cordaan en Vegro hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Afgelopen dinsdag hebben Ronald Schmidt, lid raad van bestuur bij Cordaan, en René Kamerbeek, algemeen directeur van Vegro, het contract ondertekend. De grootste thuiszorgorganisatie van Amsterdam heeft wederom voor Vegro gekozen als leverancier van hulpmiddelen aan haar cliënten. Ook zal Vegro de komende jaren de Cordaan Zorgwinkels, momenteel vier, in de samenwerking met Cordaan exploiteren.

  maandag 29 mei 2017

 • Ervaringsdeskundigen met verstandelijke beperking succesvol aan de slag

  ”Ervaringsdeskundigen met een verstandelijke beperking kunnen betekenisvol bijdragen aan een kennismaking van mens-tot-mens in een zorgcontext. Zij hebben een specifieke inbreng die zorgprofessionals missen.” Dit concludeert Dr. Gustaaf Bos, een van de VUmc-onderzoekers die betrokken waren bij de opleiding tot ervaringsdeskundige. Vandaag reikt Cordaan de eerste certificaten uit aan deelnemers die deze opleiding succesvol hebben afgesloten.

  maandag 29 mei 2017

Pagina's