Nieuws overzicht

Resultaat 1 - 10 van 215
 • Jonas Litjens nieuwe blog voor de V&VN: Annie als pleitbezorger voor de wijk

  Wijkverpleegkundige Jonas Litjens is één van de ambassadeurs voor het beroep van wijkverpleegkundige. Dat doet hij namens Cordaan voor de beroepsvereniging V&VN. In dat kader schrijft hij maandelijks een blog op de site van de beroepsvereniging.

  dinsdag 17 oktober 2017

 • Cliënten van Cordaan te zien in het tv programma Maatjes gezocht

  Vanaf vanavond 17 oktober zendt NH Nieuws het zesdelige programma Maatjes gezocht uit. In dit programma staat het thema maatjes centraal. In elke aflevering is een portret van een maatjeskoppel te zien.

  dinsdag 17 oktober 2017

 • Cliënten van Cordaan te zien in het tv programma 'Maatjes gezocht'

  Vanaf vanavond 17 oktober zendt NH Nieuws het zesdelige programma "Maatjes gezocht" uit. In dit programma staat het thema maatjes centraal. In elke aflevering is een portret van een maatjeskoppel te zien.

  dinsdag 17 oktober 2017

 • Mooie samenwerking Cordaan en Buurtverzorgers

  Cordaan en SIPI gaan samenwerken om eenzaamheid aan te pakken. Cordaan is daarmee onderdeel van het experimentenprogramma Aanpak Eenzaamheid van de gemeente Amsterdam.

  vrijdag 13 oktober 2017

 • Vakschool Langdurige Zorg gestart in Fieldlab Hof van Sloten

  De vakschool Langdurige Zorg is op 14 september gestart in het Fieldlab Amsterdam -Hof van Sloten. Hier vond de eerste lesdag van de studenten van de vakschool Langdurige Zorg plaats. Zij krijgen met ingang van dit schooljaar geen les op het ROC maar in het verpleeghuis Hof van Sloten, één van de twee Fieldlabs in Amsterdam. Anne Ausema, projectleider Fieldlab Hof van Sloten: ‘Fieldlabs heeft de ambitie om studenten op te leiden in de wijk, daar waar de cliënt woont. Door de samenwerking met de vakschool brengen we dit in praktijk.’

  maandag 2 oktober 2017

 • Voorstelling Theatergroep LeBelle: Huiskamerpost

  Op dinsdag 21 november 2017 gaat de nieuwe productie 'HuiskamerPost' van Theatergroep LeBelle in première! Een bijzondere productie waarin de bewoners van woonzorgcentrum d'Oude Raai en de spelers van Theatergroep LeBelle elkaar ontmoeten, verhalen delen en zich aan je presenteren in verschillende performances.

  maandag 2 oktober 2017

 • Traineeship voor HBO-verpleegkundigen in de wijk

  HBO-V diploma op zak en op zoek naar een spannende baan? Cordaan start in oktober weer met acht traineeplekken in wijkteams door de hele stad. Trainees maken kennis met zorg in de wijk, werken en leren samen in een professioneel team. Daarnaast bieden wij een uitgebreid opleidingsprogramma van negen maanden, het traineeship. Trainees ervaren wat vrijheid en verantwoordelijkheid betekenen en hoe zij het verschil kunnen maken voor mensen in de wijk.

  dinsdag 26 september 2017

 • ‘VerzorgingsThuis bespaart 20.000 euro per cliënt’

  Cordaan investeerde de afgelopen twee jaar flink in het project ‘VerzorgingsThuis’. ‘Het is een plan om bij cliënten thuis een oogje in het zeil te kunnen houden’, zegt directeur Strategie, Kwaliteit & Innovatie Ellen Maat in het nieuwe nummer van Zorgvisie ict magazine.

  maandag 25 september 2017

 • Iedereen doet waar hij goed in is...

  Cordaan verduurzaamt haar vastgoed in samenwerking met drie consortia. Directeur huisvesting - Sophie Keulemans-ter Kuile - legt uit wat hierbij de uitgangspunten zijn in haar interview met Vakmedianet: "Wij investeren in vertrouwen; je voelt de positieve energie."

  vrijdag 22 september 2017

 • Presentatie boek 'Want we hebben allemaal de morgen'

  Op 21 september vindt in woonzorgcentrum Berkenstede de presentatie plaats van het boek 'Want we hebben allemaal de morgen. Dementees, taal van mensen met dementie. Handreiking voor naastbetrokkenen.' Het voorwoord is geschreven door Hugo Borst en Carin Gaemers, bekend van het Manifest Scherp Op Ouderenzorg.

  dinsdag 19 september 2017

Pagina's