I feel red, I speak yellow, part I

dinsdag 2 januari 2018

Duo tentoonstelling bij De Kijkdoos, Weesperstraat 51. In samenwerking met Outsider Art Galerie. Met Marcello Stokhof en Anke van den Borne. Tentoonstelling 18 januari - 4 maart 2018.

Met  Marcello Stokhof en Anke van den Borne.
Tentoonstelling 18 januari - 4 maart 2018

Workshop* 21 februari
Lezing* 16 maart
De eerste handeling met het materiaal stuurt de kunstenaars naar een volgende handeling. Bij dit proces wordt niet in woorden gedacht, maar in beelden. Denken en handelen zijn samen gevallen. Iedere kleiafdruk, borduursteek of barstje op de oppervlakte doet ertoe. In I feel red, I speak yellowworden het creatieve proces en de handeling zichtbaar gemaakt in de werken van vier kunstenaars met en zonder verstandelijke beperking. Centraal in het werk van alle vier kunstenaars staan de uitingen van het persoonlijke in de openbare ruimte.

Part I
Marcello Stokhofs keramische beelden combineren menselijke hoofden of ledematen met amorfe elementen. Zijn beelden zijn deels zorgvuldig uitgewerkt, terwijl andere plekken nog ruwe klei tonen. Hij laat zich in het maakproces sturen door de vormen die uit zijn handen ontstaan. Deze combineert hij intuïtief met filmpersonages, religie of ongemakkelijke emoties.
 
Het werk van Anke van den Borne vormt zich associatief, met materiaal en tactiliteit als basis van het beeld. Haar achtergrond in de gedragswetenschappen speelt een grote rol in haar werk. Gefascineerd door de menselijke psyche en de invloed van ervaringen, herinneringen en omgeving, geeft ze vorm aan de mechanismen die we ontwikkelen om te (over)leven.
 
Van 8 maart t/m 29 april is deel twee van de tentoonstelling te zien met werk van Lavina Ngoesmin en Kim van Erven.

Locatie tentoonstelling
De Kijkdoos is een visueel kabinet in het centrum van Amsterdam waar beeldende producties en artistiek onderzoek elkaar ontmoeten. De twaalf vitrines in de openbare ruimte zijn 24 uur per dag te bezichtigen. De Kijkdoos ligt op loopafstand van de Outsider Art Galerie.
Adres de Kijkdoos: Weesperstraat 51, Amsterdam.
 
In de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam kunnen outsider art kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Daarnaast vinden uitwisselingen plaats met galeries in binnen- en buitenland.
Adres Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam:  Neerlandiaplein 7, Amsterdam.

Workshop*
Op 21 februari geven de kunstenaars een gratis workshop van 13:30 tot 15:30 bij de Outsider Art Galerie. Meld je aan door te e-mailen naar:  workshopoutsiderartgalerie@hotmail.com.
 
Lezing*
Op 16 maart is er van 15:30 tot 17:00 een gratis lezing in de Outsider Art Galerie met o.a. hoogleraar in de psychiatrie Jim van Os, Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht.
Moderator: Maria Wüst, tot september jl. studieleider master Kunsteducatie AHK, o.m. adviseur cultuureducatie Amsterdamse Kunstraad, lid raad van toezicht Aslan Muziekcentrum.

* Bij de Outsider Art Galerie

Deel deze pagina