Housing First maakt zelfstandig wonen mogelijk

donderdag 7 november 2019

Binnen Cordaan willen we dat onze bewoners zich kunnen blijven ontwikkelen. Wanneer iemand begeleid woont, betekent dit niet dat dit voor altijd zo moet blijven. We kijken naar de wens van de bewoner en hoe we kunnen bijdragen aan zijn of haar herstel. Een mooie manier om wel ondersteuning te blijven ontvangen maar meer zelfstandigheid te krijgen is Housing First. Cordaan GGZ heeft in samenwerking met De Gemeente Amsterdam en HVO Querido een promotiefilm over Housing First gemaakt.

Housing First is een project vanuit de gemeente Amsterdam om GGZ- cliënten de kans te geven, met voorrang, een woning op eigen naam te krijgen via een eenmalig woningaanbod. Cordaan biedt Housing First op basis van beschermd wonen.

Bekijk hier het promotiefilmpje

Bewoonster Esther Muis vertelt wat de impact op haar leven is geweest van Housing First: “Niet meer wachten tot een ander de regie overneemt van je eigen leven. Je moet zorgen dat je weer zelf regie krijgt over je leven.” Ook begeleider Nina Mulder is te zien en vertelt dat zij vooral heeft gekeken naar kansen voor Esther en haar het vertrouwen in haar zelf heeft gegeven. De film laat zien welke mogelijkheden er zijn en wat je hiervoor nodig hebt.
 
Woont u binnen een GGZ locatie van Cordaan of begeleidt u iemand waarvan u denkt dat diegene kan doorstromen? Neem dan contact op met Nina Mulder of Kelly Danes voor informatie via zorgbemiddelingggz@cordaan.nl.

Deel deze pagina