Hoe effectief is LifeWise in de praktijk?

donderdag 11 november 2021

Middin en Cordaan gaan wetenschappelijk onderzoek doen naar de effectiviteit van LifeWise in de praktijk. Inmiddels werken naast Cordaan en Middin nog 4 andere organisaties met LifeWise. LifeWise vormt de basis voor de benaderingswijze en begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek (LVB+).

Begeleiders zijn heel tevreden. “Lifewise werkt op 2 fronten. Het kader geeft begeleiders de mogelijkheid om cliënten maatwerk te bieden. Tegelijkertijd geeft het begeleiders houvast en creëert het één taal, die alle begeleiders gebruiken. Dat maakt afstemming een stuk eenvoudiger. Wij willen de effectiviteit nu ook wetenschappelijk aantonen,” zegt Danielle Dijs, projectleider LifeWise in een interview met het Zorgondersteuningsfonds, dat het onderzoek mogelijk maakt.

“We onderzoeken of begeleiders door LifeWise minder ‘handelingsverlegen’ zijn. Of ze dus beter toegerust zijn voor begeleiding. Ook kijken we of mensen met LVB+ minder stress hebben als ze volgens de principes van LifeWise worden begeleid. Beide zijn belangrijke indicatoren, want handelingsverlegenheid van begeleiders en stress bij mensen met LVB+ versterken elkaar ook.”

Lees hier het hele interview met Danielle Dijs.

Kijk voor meer informatie over LifeWise op lifewiselvb.nl

 

 

Deel deze pagina