High tea in Okura voor kunstenaars Cordaan

maandag 10 oktober 2016

Het sterrenrestaurant van het Okura Hotel, Ciel Bleu, heeft Cordaan een bijzondere vraag gesteld. Er is een nieuw boek over Ciel Bleu in de maak, waarin de kunst van het koken en de producten waarmee gewerkt wordt centraal staan.

Okura wil ongeveer 50 exemplaren van dit lijvige boek als ‘collector’s item’ uitbrengen. Daarom heeft Okura de kunstenaars van de Outsider Art Galerie gevraagd kleine schilderijtjes te maken voor op de kaft van deze speciale uitgave.

De afgelopen weken is hard gewerkt aan ruim 50 kunstwerken, gebaseerd op het thema ‘een stukje hemel’. Om het creatieve proces te stimuleren werden de kunstenaars eind vorige maand uitgenodigd voor een high tea in het Okura.
Het werd een vrolijke middag, waarbij de deelnemers niet nalieten zich uitgebreid te bemoeien met de hak-, snij- en kookwerk in de keuken. Op de foto bedankt chefkok Onno Kokmeijer kunstenaar George Rühl voor zijn bijdrage.

Deel deze pagina