Familie ‘Appie’ Nouri bedankt Cordaan Eben Haëzer voor goede zorgen

vrijdag 3 april 2020

Voetballer Abdelhak 'Appie' Nouri (23) was afgelopen donderdag jarig. De oud-speler van Ajax liep in 2017 blijvende hersenschade op, nadat hij tijdens een vriendschappelijke wedstrijd het bewustzijn verloor. Appie is lange tijd liefdevol verzorgd door de afdeling zorgintensief van Cordaan Eben Haëzer in Amsterdam-Zuidoost. En dat was zijn familie niet vergeten! Om de medewerkers van Eben Haëzer te bedanken en de bewoners een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd, deelden familie en vrienden van Appie bloemen en pizza’s uit. Een schitterend gebaar

En zo kon het gebeuren dat er donderdagmiddag ineens wat ‘reuring’ ontstond op de binnenplaats van Eben Haëzer. De vader van Appie werd vergezeld door twee vrienden van de familie: cabaretier Najib Amhali en Khalid Kasem. Laatstgenoemde is woordvoerder van de familie en de schrijver van het onlangs verschenen boek ‘Abdelhak Nouri – Een onvervulde droom’. En ze kwamen niet met lege handen: liefst 200 bossen bloemen en 40 warme pizza’s werden er aan Eben Haëzer gegeven! Wat een prachtig, hartverwarmend gebaar!

Hart onder de riem
Voor de familie Nouri vormde dit de manier om de zorg (in deze heftige tijden) een hart onder de riem te steken. Appie woont tegenwoordig weer thuis bij zijn familie in een speciaal voor hem gebouwde woning en ligt niet meer in coma. De vader van Nouri sprak zijn speciale dank uit aan het team zorgintensief die zijn zoon gedurende lange tijd zo liefdevol verzorgd heeft.

Gooien met bossen bloemen
Om niets van deze happening te hoeven missen, zaten veel bewoners op de balkons en achter de ramen. Najib Amhali bleek een handige jongen en gooide trefzeker en onder luide aanmoediging een flink aantal bossen op de balkons op de eerste verdieping. De pizza’s waren natuurlijk een zeer welkome snack na weer een lange dag hard werken. Een fijn en bemoedigend gebaar van de familie Nouri. Dit werd dan ook bijzonder gewaardeerd!

Afscheid van medewerkers Irma en Erik
Namens Cordaan Eben Haëzer namen zorgmedewerkers Irma en Erik de traktatie en toespraak van vader Nouri dankbaar in ontvangst. Beiden waren afgelopen week voor het laatst werkzaam op de afdeling zorgintensief en zetten hun loopbaan voort op een andere Cordaan-locatie. Het was een bijzondere manier om afscheid te nemen in een tijd dat alles anders lijkt te zijn. Irma en Erik, heel erg bedankt voor jullie inzet!

Deel deze pagina