Expeditie Zuidoost bezoekt sportactiviteit in Anansi

maandag 26 september 2016

Voor de leden van Expeditie Zuidoost was het afgelopen dinsdagavond een actieve ontdekkingstocht. In Buurthuis Anansi, in het centrum van de Bijlmer, werd hard aan de conditie gewerkt tijdens een intensieve training op opzwepende muziek.

Voor de leden van Expeditie Zuidoost was het afgelopen dinsdagavond een actieve ontdekkingstocht. In Buurthuis Anansi, in het centrum van de Bijlmer, werd hard aan de conditie gewerkt tijdens een intensieve training op opzwepende muziek. Sinds april testen de expeditieleden met een verstandelijke beperking activiteiten in Zuidoost onder begeleiding van Prisma. In hoeverre zijn deze activiteiten ook leuk en toegankelijk voor hen?

Perez, vaste deelnemer aan de Expeditie, is als fervent voetballer wel wat gewend en begint enthousiast. Het eerste onderdeel, touwtje springen, is voor hem toch wel een uitdaging: "Hier heb je een andere conditie voor nodig dan voor de sporten die ik doe." Ook de oefeningen die meer coördinatie vereisen, zijn lastig. Expeditielid Anita heeft vooral interesse in het trainen van de buikspieren: "Mijn middel kan wel wat oefening gebruiken."
Lees hieronder het persbericht.

Deel deze pagina