Everyday Heroes: Eindelijk heeft Jurgen een baan gevonden die bij hem past. Hij wordt straatcoach.

dinsdag 19 oktober 2021

Na een zoektocht met ups en downs en een flinke dosis doorzettingsvermogen heeft Jurgen (32) het voor elkaar: hij is aangenomen als straatcoach in Amsterdam. Een functie die echt bij hem past. De vacature voor straatcoach kwam al vaker voorbij, elke keer waagde Jurgen weer een poging en solliciteerde. Eindelijk werd hij uitgenodigd voor een gesprek en dat ging goed! Jurgen keek al langere tijd uit naar een betaalde baan, maar nu hij bijna vader wordt is dat helemaal welkom.

IPS-coach Thijs Dijkman heeft Jurgen geholpen bij zijn zoektocht en begeleid hem ook bij het behouden van de baan. Thijs: “Dit is het allermooist, hier doe je het voor. Als straatcoach heeft Jurgen een toezichthoudende functie, specifiek gericht op overlast van hangjongeren. Hij signaleert en gaat het gesprek met jongeren aan. Het is een beroep waar Jurgen veel van zijn kwaliteiten in kwijt kan. Hij staat graag in contact met mensen, is verbaal sterk en weet de juiste toon aan te slaan.”

Dankzij Everyday Heroes heeft Jurgen nu een fiets gekregen waardoor hij ’s morgens vroeg en ’s avonds laat goed thuis kan komen, zonder dat hij afhankelijk is van het OV. Everyday Heroes steunt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het vergroten van de kans op een betaalde baan. Denk hierbij aan het faciliteren van een opleiding, OV abonnement of zoals bij Jurgen, een fiets. Het IPS-coachteam van Thijs heeft namens Cordaan al vaker beroep op Everyday Heroes gedaan, waaronder voor Samantha en Ismael.

Lees het verhaal van Jurgen op de site van Everyday Heroes

Meer weten over IPS?
Bij IPS staat de wens van de deelnemer centraal. De IPS coach helpt de deelnemer vervolgens met het zoeken naar een passende werkplek of een passende opleiding. Ook als de deelnemer nog niet goed wilt wat hij/zij wilt. Het is een echte samenwerking tussen deelnemer en de IPS coach. Maar ook het netwerk van de deelnemer wordt hierbij betrokken, bijvoorbeeld een familielid of (ambulant) begeleider. Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar: ipsjobcoaching@cordaan.nl 

 

 

Deel deze pagina