Ernstig geweldsincident tegen medewerker Cordaan

maandag 9 september 2019

Afgelopen zondagmiddag 8 september, is tijdens haar werk een medewerker van Cordaan neergestoken door een bewoner. Dit gebeurde tijdens de lunch in het restaurant van onze locatie Nieuw Vredenburgh. Zij is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert gelukkig buiten levensgevaar.

Ronald Schmidt, lid Raad van Bestuur: “Het is afschuwelijk dat dit gebeurd is. Geheel onverwacht op je werk zo aangevallen te worden is een waar schrikbeeld. Wij leven intens mee met onze collega, haar familie en alle collega’s, vrijwilligers, cliënten en bezoekers van de locatie die hier van getuigen hebben moeten zijn.'

Voor de getuigen van het steekincident is direct hulp ingeschakeld van o.a. de crisisdienst van Cordaan. Vandaag is een bijeenkomst georganiseerd op Nieuw Vredenburgh om iedereen bij te praten. "De komende tijd zullen we veel aandacht hebben voor de nazorg aan onze medewerkers en cliënten die bij die getuige waren van dit incident. En verder is het nu vooral elkaar vasthouden en steunen", aldus Schmidt.

Hoe dit incident heeft kunnen gebeuren en of het te voorkomen was geweest is onderwerp van onderzoek door de politie en intern onderzoek van Cordaan.

 

Deel deze pagina