Eelco Damen te gast in CollegeCafé ‘Oud worden in de stad’

woensdag 6 april 2016

dinsdag 22 maart 2016 De Hogeschool van Amsterdam (HvA) maakt er een punt van! De HvA wil de zelfredzaamheid van ouderen in de stad vergroten, onderlinge sociale contacten bevorderen en mantelzorgers ontlasten. Er wordt technologie ontwikkeld om ouderen meer te laten bewegen, er wordt gemeten hoe met sensoren zelfstandig wonenden beter ondersteund kunnen worden en de mogelijkheden van informele zorg en verpleging in de wijk worden onderzocht.

In het CollegeCafé op donderdag 31 maart werden een aantal onderzoeken gepresenteerd en ging een panel van deskundigen, waaronder Eric van der Burg, wethouder Zorg, en Eelco Damen, voorzitter Raad van Bestuur Cordaan, in gesprek met het publiek.

Het CollegeCafé is een onderdeel van de campagne Oud worden in de stad van de HvA. Gedurende de periode van een maand brengt de HvA het onderwerp op verschillende manieren onder de aandacht. Een van de andere activiteiten is ‘Rode loper uit’, een filmmiddag in Tuschinski speciaal voor ouderen. Lees hierover meer in het bericht ‘Rode loper uit’ bij Tuschinski voor ouderen.

Deel deze pagina