Eben Haëzer feestelijk geopend

woensdag 19 september 2018

Maandag 17 september was het zover. Tijdens een feestelijke bijeenkomst is Eben Haëzer officieel heropend. Taante, een karakter van cabaretière Jetty Mathurin, kwam speciaal voor de opening naar Zuidoost.

Directeur Wim Schoonhoven heette de gasten welkom en vertelde kort iets over het programma van de middag, maar voordat hij de sprekers kon introduceren kwam Taante binnenvallen. Taante had Wim namelijk gesproken op de markt over de opening en kwam graag zelf even een kijkje nemen. Om te zien of het daadwerkelijk de locatie was geworden, zoals Wim haar had verteld, waar iedereen welkom is. Taante was blij om te zien dat de slagboom voor de deur weg was, maar had nog wel wat vragen en tips. En daarvoor nodigde ze Ronald Schmidt, lid Raad van Bestuur Cordaan, Bianca Buurman, hoogleraar acute ouderenzorg Amsterdam UMC, Tanja Jadnanansing, voorzitter dagelijks bestuur stadsdeel Zuidoost, en Caro van Dijk, architecte, uit plaats te nemen op het podium.

Rijst en een schouderklopje
Taante stelde prikkelende vragen aan hen. Ze wilde weten hoe Cordaan de buurt naar binnen gaat halen, voor wie de WijkKliniek is, hoe er nog meer bekendheid kan komen voor de locatie en alle mogelijkheden en hoe het stadsdeel daaraan mee dacht te werken. Ook wilde ze graag van de architecte weten hoe ze tot dit ontwerp was gekomen. Dit leverde een levendig gesprek op. Taante was duidelijk tevreden over de antwoorden en uitleg. Om zeker te weten dat het eten in Lokaal 219, het restaurant van Eben Haëzer, ook geweldig is had ze nog een cadeau meegenomen voor kok Rob: een grote zak rijst. Taante sloot af met een cadeau voor Wim Schoonhoven en waarnemend locatiemanager Liesbeth van der Niet: een schouderklopper! Want zoals Taante benadrukte: alles begint bij de medewerker. Tevreden medewerkers kunnen goede zorg en ondersteuning bieden en dat zorgt weer voor tevreden cliënten.

Tuin op tafel
Namens het Consortium Care & Co werd vervolgens een cadeau aangeboden aan de cliënten. Zij ontvingen uit handen van Arjan Haaima een tuin op tafel.
Eelco Damen, voorzitter Raad van Bestuur Cordaan, sloot vervolgens af. Hij bedankte alle betrokkenen die ervoor hebben gezorgd dat de locatie stevig staat. Ook benadrukte hij dat een belangrijke taak nu pas begint. Want nu moeten we ervoor zorgen dat we doorlopend ons blijven ontwikkelen zodat Eben Haëzer blijft aansluiten bij de vraag van de cliënt en omgeving. En dat laatste kwam goed tot uiting in de openingshandeling. Samen met meneer Zuidgeest, één van de bewoners, doorbrak Damen een muur. Het doorbreken van deze muur, vol met wensen en teksten van medewerkers, cliënten en vrijwilligers, is een mooi symbool voor het verleggen en doorbreken van grenzen.
En daarmee was de officiële opening een feit. De middag vormde tevens het startschot voor een week vol activiteiten voor cliënten, medewerkers, vrijwilligers en de buurt. Eben Haëzer viert nog een week lang feest. Klik hier voor het programma.

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina