Door samenwerking met OLVG: patiënten met hartfalen eerder thuis

maandag 5 november 2018

Vandaag start het OLVG Hartcentrum een nieuwe aanpak rondom hartfalen. Gespecialiseerde wijkverpleegkundigen van Cordaan zijn hier intensief bij betrokken, Doel van de nieuwe aanpak is dat patiënten zo snel mogelijk na een ziekenhuisopname weer naar huis kunnen. Mensen met hartfalen die na opname naar huis gaan, krijgen twee keer per week begeleiding van Cordaan, tot zij stabiel zijn.

Tijdens dit thuiszorgtraject is er veel aandacht voor het juiste gebruik van medicatie en de leefstijl. Hiermee wordt voorkomen dat patiënten opnieuw in het ziekenhuis belanden. De gespecialiseerde wijkverpleegkundige van Cordaan heeft voorafgaand aan de policontrole in het ziekenhuis telefonisch overleg met de consulent hartfalen van OLVG. Zo houden de betrokken behandelaren elkaar  op de hoogte over hoe het met de patiënt gaat.

Deze samenwerking tussen Cordaan en het OLVG is een onderdeel van een nieuwe aanpak rondom hartfalen die het ziekenhuis ontwikkeld heeft. Ambulante patiënten met hartfalen kunnen voortaan terecht op de Hartfalen Lounge; een nieuw onderdeel van het OLVG Hartcentrum waar mensen in plaats van een opname een dagbehandeling kunnen ondergaan. In plaats van een opname in het ziekenhuis kunnen mensen nu binnen een dag weer naar huis. Ook zijn de wachttijden voor een behandeling korter.

Deel deze pagina