Diversiteitsnetwerk VGZ wint SIGRA diversiteitsaward

donderdag 17 november 2016

Het kon bijna niet missen met twee van de drie nominaties voor initiatieven van Cordaan, maar het was toch spannend: de uitreiking van de diversiteitsaward van de SIGRA tijdens het College van de Grote Stad op 14 november jl. in Podium Mozaïek.

Het diversiteitsnetwerk van de Verstandelijk Gehandicaptenzorg (VGZ) voldoet aan de criteria voor de award: het diversiteitsnetwerk is innovatief, breed toepasbaar binnen zorg en welzijn en, misschien wel het belangrijkste, het zet in op de kracht van het personeel. “Het netwerk maakt  gebruik van eigen  kennis en kunde van leden, staat achter empowerment van eigen medewerkers, gericht op de diverse facetten van diversiteit en zet zich in voor structurele verankering in de organisatie”, aldus de jury.

We willen dat alle cliënten én hun verwanten zich welkom voelen binnen Cordaan. ‘Kleurrijk’ is niet voor niets een belangrijke kernwaarde. Het is dan van belang dat je in gesprek kunt met mensen die jouw taal, cultuur, religie, etnische achtergrond of seksuele oriëntatie begrijpen en respecteren of een vergelijkbare achtergrond als jij hebben.

Zo’n brede diversiteit is binnen een team meestal niet haalbaar. Daarom is in 2015 binnen de VGZ een netwerk gestart waarin deze diversiteit uiteindelijk binnen Cordaan in de volle breedte aanwezig zal zijn.
Het netwerk bestaat momenteel uit bijna 20 medewerkers. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle VGZ-teams in dit netwerk vertegenwoordigd zijn in de persoon van een aandachtsfunctionaris diversiteit. Deze aandachtsfunctionarissen hebben zelf een ‘kleurrijke’ achtergrond of oriëntatie en/of zijn gedreven in dit onderwerp.  

Deel deze pagina