DEGASTEN speelt laatste deel van de BREKEN reeks op Oerol

vrijdag 7 juni 2019

Een fysieke, muzikale voorstelling over de spanning tussen intimiteit en ongemak

DEGASTEN staat op Oerol en de kaartverkoop is van start gegaan!

Achttien spelers reizen overmorgen af naar het legendarische locatietheaterfestival op Terschelling. Met deze groep jongeren onderzochten theatermakers Elike Roovers en Rutger Esajas het afgelopen jaar het verlangen naar intimiteit.

Het avontuur van het onderzoek BREKEN begon op Over het IJ festival waar BREKEN 1 lovend werd ontvangen. Dat najaar speelden ze BREKEN 2 opnieuw in een zwembad. Afgelopen jaar bouwden ze door aan een langere (en drogere) theaterversie BREKEN 3. Die zorgde voor uitverkochte zalen tijdens het tournee. Na liters water, glibberige tegels, vlakke vloeren en black boxes, beland DEGASTEN nu in het donkere bos in Formerum, om af te sluiten met BREKEN 4. Hierin onderzoekt de groep wat de aanraking van de ander voor jou als persoon betekent.

Oerol is voor DEGASTEN een mijlpaal en een kroon op hun werk. Zij presenteren dan ook graag de première van BREKEN 4. Die op vrijdag 14 juni om 16.45 uur te zien is in het Bostheater. Ze spelen hier elke dag (behalve di) om 14.15 en 16.45 uur. 

BREKEN 4 is het vierde en laatste deel in een reeks samenwerkingen tussen jongerengezelschap DEGASTEN en theater LeBelle, onderdeel van het Leerwerkbedrijf van Cordaan voor jongeren met een verstandelijke beperking. 

DEGASTEN: "In BREKEN 4 zullen we weer hunkeren, aantrekken, afstoten en toeslaan. Verliezen we onszelf in de ander of blijven we op ons eigen eilandje staan?"

 

Deel deze pagina