Dagbesteding voor ouderen in Diemen nu ook op zondag

dinsdag 17 januari 2017

In Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid start op zondag 22 januari dagbesteding voor mensen met een lichte vorm van alzheimer en andere kwetsbare groepen, zoals mensen met weinig of geen sociale contacten. Het gaat hier om een wekelijkse bijeenkomst die van 11.00 tot 15.00 uur duurt.

In september is Huis van de Buurt 't Kruidvat al gestart met een wekelijkse bijeenkomst op de woensdag van 10.00 tot 15.30 uur voor mensen van dezelfde doelgroep. Deze bijeenkomsten zijn een groot succes, vandaar dat er nu is besloten om ook elke zondag een bijeenkomst te houden.

De dagbesteding is een initiatief van de Stichting Welzijn Diemen (SWD) en Cordaan. De bezoekers van de dagbesteding nemen deel aan allerlei activiteiten, zoals bewegingsoefeningen en geheugenspelletjes. Ook zijn er muzikale activiteiten: elke woensdag treden zangeres Anita en keyboardspeler Kees op.

Behalve dat de bezoekers van de dagbesteding een leuke dag hebben, zijn de bijeenkomsten ook een uitkomst voor mantelzorgers, die het vaak heel zwaar hebben. Lees verder in de digitale editie van DiemerNieuws.

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina