Covid Unit in woonzorgcentrum De Buitenhof

woensdag 4 november 2020

Samen met collega-organisatie Zonnehuisgroep Amstelland heeft Cordaan een Covid Unit ingericht in woonzorgcentrum De Buitenhof, in Amsterdam Buitenveldert. De Covid Unit is een kleine afdeling die speciaal is ingericht voor niet-instrueerbare corona-positieve verpleeghuisbewoners. Denk hierbij aan mensen met dementie die zich door hun ziekte niet of moeilijk aan de veiligheidsafspraken kunnen houden.

Een maatregel zoals het blijven op de eigen kamer om besmetting van anderen te voorkomen, begrijpt men niet. Dit geeft verwarring en stress en leidt tot risicovolle situaties voor medebewoners. In dat geval kan deze bewoner tijdelijk worden overgeplaatst naar de Covid Unit. Een team van ervaren medewerkers van Cordaan en Zonnehuisgroep Amstelland neemt de zorg vervolgens over, met alle aandacht en medische ondersteuning die nodig is. Er is wat meer bewegingsvrijheid en elke dag kan één vaste persoon op bezoek komen. Als de bewoner hersteld is, keert hij/zij terug naar de eigen woonlocatie. 

Ons medische team beslist samen met het betrokken zorgteam of het nodig is om iemand tijdelijk naar deze Covid Unit te verhuizen. Mochten zij hiertoe besluiten dan hoort de eerste contactpersoon dat natuurlijk onmiddellijk.

 

 

Deel deze pagina