Cordaan zet Zuid-Europese wijkverpleegkundigen in

dinsdag 27 maart 2018

Deze week berichte Het Parool over inzet van Zuid-Europese verpleegkundigen bij Cordaan. Een eerste groep van elf gediplomeerde verpleegkundigen is 19 maart bij Cordaan gearriveerd. Ze zijn afkomstig uit Italië en Spanje. Twee landen waar een overschot is aan verpleegkundigen. Cordaan gaat ze inzetten als wijkverpleegkundigen in de thuiszorg. Ze hebben een intensieve training van drie maanden gehad om de Nederlandse taal en cultuur te leren en voldoen aan alle eisen om hier hun beroep uit te oefenen.

"We hebben ruim 100 vacatures in de thuiszorg. Daarom hebben we onze wervingsactiviteiten uitgebreid naar het buitenland" zegt André Brand (directeur Cordaan Thuiszorg). "De eerste maanden zorgen we voor extra begeleiding bij hun werk. Als het van beide kanten bevalt, bieden we een vast contract aan."

Monica Sanchez (23) is afkomstig van de Canarische eilanden. Tijdens haar vierjarige opleiding heeft ze stage gelopen in een ziekenhuis, in de psychiatrie, op een kinderafdeling en in de thuiszorg. "Ik wil graag een start maken in een ander land. Op de Canarische eilanden zijn er weinig mogelijkheden voor mij om werk te vinden als verpleegkundige ". Ze verheugt zich op haar werk in Amsterdam, omdat het een stad met veel nationaliteiten is. Dat maakt het voor haar aantrekkelijk hier te wonen en te werken.

Cordaan heeft bij de werving en selectie samen gewerkt met EMTG (gespecialiseerd in internationale arbeidsbemiddeling van zorgprofessionals) en Tempo Team.

Lees hier het artikel van Het Parool.
Foto's: Tammy van Nerum

Deel deze pagina