Cordaan wint CZ Zorgprijs 2019

maandag 2 december 2019

Cordaan is met het project 'Kleurrijke communicatie voor CVA-patiënten', gekozen tot winnaar van de CZ Zorgprijs 2019. Uit 45 inzendingen waren uiteindelijk 10 initiatieven genomineerd voor de finale.

Homeyra Saiid, logopediste bij Cordaan, nam het initiatief om een animatievideo te maken over het fenomeen ‘slikstoornissen’. Speciaal voor Turkse en Marokkaanse ouderen die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Het geeft hen inzicht in de slikstoornis en biedt ook instructies om daar op de juiste manier mee om te gaan. En dat allemaal in hun eigen taal, met als uitgangspunt: eenvoudig en begrijpbare beelden en teksten.

De jury vond vooral de co-creatie met de eindgebruiker vanaf het eerste begin een belangrijk aspect. ''Het project erkent daarmee de informatiebehoefte van cliënten met een migrantenachtergrond'', zo luidde het juryrapport.

De eerste prijs is maar liefst €25.000. Met dit waanzinnige geldbedrag kunnen we de animatie verder ontwikkelen voor andere aandoeningen. Het team pakt hier binnenkort weer de handschoen voor op.

Wilt u de animatie bekijken? U kunt deze via de deze link bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=JuLWFV9h7WY.

Deel deze pagina