Cordaan vaart mee in de Canal Parade 2019

maandag 5 augustus 2019

Ook dit jaar deed Cordaan mee met de Canal Parade. Om te vieren dat je kunt zijn wie je bent. En houdt van wie je houdt. Cordaan hecht veel waarde aan respect en tolerantie voor ieders levensstijl en achtergrond. Iedereen is welkom, ongeacht afkomst, cultuur, geloof of seksuele voorkeur.

Met een boot vol cliënten en begeleiders gingen we feestend door de grachten. Op de boot stond het Rad van Cordaan: een muziekspel waarbij een reis door de tijd werd gemaakt. Van ABBA, Girl- & Boybands tot guilty pleasures, zomerhits, 100% NL en noem maar op. De spelmeesters gaven na elke brug een slinger aan het rad. Het genre waar de pijl op uitkwam, denderde  vervolgens door de speakers. Wat was het een feest!

Voor Godfried Barnasconi, voorzitter van de raad van bestuur, was het de eerste Canal Parade: “Het was indrukwekkend. Zo veel mensen, zo veel publiek. Ik ben blij dat we ons statement op deze manier kunnen maken en ik ben trots op onze cliënten en collega’s van Cordaan!”

Remeber the past, create the future
Het hoofdthema van Pride 2019 was Remember the past, create the future. Om stil te staan bij Stonewall-rellen die in 1969 plaatsvonden in New York werden herdacht. Precies 50 Jaar geleden werd de LBHT+- Stonewall-Inn ontruimd. Bezoekers van deze bar besloten na jaren van discriminatie, pesterijen en geweld door de politie in op stand te komen. Deze strijd voor gelijkheid, inclusiviteit en acceptatie is zeer belangrijk voor de geschiedenis van de LHBT+-beweging. Wereldwijd zijn de Pride Parades een navolging van deze rellen.
 
Heeft u de Cordaanboot gemist?
Niet getreurd. Terugkijken kan namelijk via Pride Amsterdam 2019 – Canal Parade, uitgezonden op NPO1. Even doorspoelen naar 1:01:08.

Deel deze pagina