Cordaan start eerder met vaccineren bewoners verpleeghuizen en woonlocaties VGZ

woensdag 13 januari 2021

Cordaan start vanaf dinsdag 19 januari met het vaccineren van bewoners van verpleeghuizen en wooncentra voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat is twee weken eerder dan aanvankelijk door het ministerie werd voorzien. Ook enkele andere grote zorgorganisaties in Nederland zullen volgende week beginnen met het vaccineren van hun cliënten.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) geeft met de snellere start gehoor aan het verzoek van de Gezondheidsraad en de Tweede Kamer, om de eerste vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna vooral te gebruiken voor de vaccinatie van ouderen. 

Bestuurder Ronald Schmidt van Cordaan kreeg zondag het verzoek van de minister om een snellere start mogelijk te maken. Schmidt: "We hebben ons de afgelopen periode goed voorbereid op de komende vaccinaties. Het is dus ontzettend fijn dat de eerste vaccins nu ook voor onze bewoners geleverd gaan worden. We zijn samen met enkele andere grote zorgorganisaties de eersten die volgende week mogen starten. Het doel is om, gebruikmakend van onze ervaringen, alle andere verpleeghuizen en locaties in Nederland zo spoedig mogelijk te laten volgen."

Vaccinatieteams
Binnen Cordaan worden verschillende vaccinatieteams gevormd, die op de locaties zullen langsgaan om bewoners te vaccineren. De bewoners krijgen deze week alle benodigde informatie en in overleg met de centrale cliëntenraad worden zij benaderd of zij zich tijdens deze versnelde start willen laten vaccineren. De specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten van Cordaan zijn verantwoordelijk voor de beoordeling en de uiteindelijke vaccinatie van de bewoners door de verpleegkundigen in de vaccinatieteams.

 

Deel deze pagina