Cordaan stapt met De Oevers in particuliere woonzorg voor ouderen

vrijdag 28 juni 2019

De Oevers is een nieuwe woon-, zorg- en welzijnsformule van Cordaan voor ouderen met een zorgvraag die bereid en in staat zijn te betalen voor hoogwaardig woongenot en meer services. Het concept richt zich op ouderen die 24-uurs zorg nodig hebben én prettig en comfortabel willen wonen, in een veilige omgeving met veel privacy. Zij willen hun leven zoveel mogelijk blijven leven zoals ze gewend zijn en kunnen rekenen op goede zorg en ondersteuning. De eerste locatie, Zuidoever, maakt dit mogelijk.

Cordaan en De Oevers
De ouderenzorg in Amsterdam is aan het veranderen. Het aantal oudere mensen neemt toe. Binnen deze groep zijn grote verschillen in leefsituatie, leefstijl en gezondheid. Cordaan – met haar geschiedenis van 335 jaar zorg in Amsterdam – is voortdurend bezig met het ontwikkelen van een groter en diverser aanbod van zorg en ondersteuning. Ronald Schmidt (lid raad van bestuur) zegt hierover: “Cordaan wil er zijn voor iedereen, ongeacht  leefstijl of achtergrond. Daarom komen we nu met De Oevers dat een integraal aanbod van wonen, zorg en services in een exclusieve omgeving biedt. Voor het wonen en de services betalen de bewoners een bedrag van zo’n € 3.000 per maand (de prijs is mede afhankelijk van de omvang van het appartement). Uit onze marktverkenning is gebleken dat hier interesse voor is. Ons streven is helder: we bieden passende zorg, ondersteuning of begeleiding voor elke Amsterdammer, ongeacht hun afkomst, religie, leeftijd, inkomen  of beperking”.

Cordaan heeft de afgelopen jaren zorg- en ondersteuningsvormen gerealiseerd voor Surinaamse ouderen en ouderen met een Islamitische achtergrond. Ook is er aandacht voor LHBT ouderen en is recentelijk de openstelling van de bed, bad en brood voorziening in de Schuitenhuisstraat verlengd. En zo wordt momenteel Zuidoever gebouwd, de eerste locatie van De Oevers. Een formule waar wonen, welzijn en zorg worden gecombineerd voor een groep ouderen die bereid en in staat is om meer te besteden.

Zuidoever
De eerste locatie “Zuidoever” wordt op dit moment gebouwd op de kop van de Zuidas. Bij Zuidoever staan wonen en leven voorop. Dit komt tot uiting in de opzet van het gebouw: licht, lucht en water staan centraal. Deze elementen worden doorgevoerd in de groene omgeving, de appartementen en het rijke aanbod van ruimtes en faciliteiten die bewoners tot hun beschikking hebben, zoals een tuin en wintertuin, woonkeukens, woonkamers, fysioruimte en een ruimte waar films vertoond kunnen worden en concerten gegeven. Het gebouw biedt het perfecte evenwicht tussen voldoende privacy en de mogelijkheid anderen te ontmoeten. Ook familieleden en vrienden van bewoners kunnen gebruik maken van een groot deel van de faciliteiten. Zo zijn er diverse ruimtes waar gewerkt kan worden, zoals bijvoorbeeld de bibliotheek.

De zorg
Bewoners van Zuidoever, mensen met somatische klachten of dementie, kunnen rekenen op deskundige zorg en ondersteuning van een professioneel team. Bewoners met somatische klachten en dementie wonen naast elkaar. De zorg wordt op maat geboden door rekening te houden met de wensen van bewoners. Zo wordt er rekening gehouden met voorkeuren als vroeg of juist laat opstaan en in het eigen appartement of samen eten.

Maximaal ontzorgen
Bewoners van Zuidoever en hun naasten worden maximaal ontzorgd. Dat begint al voor de verhuizing naar de locatie. Als het nodig is helpt team Zuidoever bij het regelen van de verhuizing. Daarnaast biedt Zuidoever uiteenlopende services zoals een boodschappenservice, vervoer en de mogelijkheid om bij feestelijke momenten als een verjaardag of jubileum een feestje of etentje in Zuidoever te organiseren. Ook is er op elke etage een mooie grote goed-uitgeruste keuken waar met verse ingrediënten voor bewoners gekookt wordt. Bij de uitwerking van het aanbod van services wordt samen met bewoners en hun verwanten gekeken welke wensen en voorkeuren er zijn. Zo sluit het aanbod optimaal aan bij de vraag.

Voor meer informatie: www.deoevers.amsterdam

Deel deze pagina