Cordaan ontvangt duurzaamheidskeurmerk

vrijdag 17 juni 2016

Cordaan heeft dit jaar voor zes locaties het Zilveren Milieukeurmerk behaald. Sinds vorig jaar dragen de Kadoelerbreek in Noord, Hof van Sloten in West en De Gooijer in Oost dit certificaat. Nu hebben ook Berkenstede in Diemen, Kraaipan in Oost en In het Zomerpark in Nieuw-Vennep bewezen dat ze – naast kwalitatief goede zorg – staan voor een duurzame bedrijfsvoering en een gezonde leefomgeving.

De locaties werken volgens een praktisch milieuzorgsyseem en kopen ook duurzaam in. Cordaan was vorig jaar de eerste organisatie binnen de langdurige zorg in Amsterdam die ‘zilver’ binnenhaalde.

Adriaan van Engelen, coördinator van het Milieu Platform Zorgsector (MPZ), reikte de certificaten uit. Cordaan heeft het keurmerk behaald omdat de zes locaties aan een groot aantal criteria voldoet waarop milieuwinst te behalen valt, zoals energie- en waterbesparende maatregelen en afvalpreventie. Hiermee voldoen ze ook alvast aan de nieuwe wetgeving rond energiethema’s, die flink is aangescherpt.

Het keurmerk, ‘de Milieuthermometer Zorg’ is specifiek voor de zorg ontwikkeld door het MPZ en de Stichting Milieukeur. Inmiddels hebben 53 ziekenhuizen en zorgaanbieders in de langdurige zorg door heel Nederland een milieucertificaat ontvangen.

Deel deze pagina