Cordaan lanceert wervingscampagne met echte gesprekken

donderdag 1 september 2022

Hoe aantrekkelijk is werken in de zorg - nu en in de toekomst? Cordaan zet medewerkers en cliënten tegenover elkaar. Om medewerkers aan te trekken én om het gesprek aan te gaan over maatschappelijke thema’s in de zorg, lanceert zorgorganisatie Cordaan een nieuwe campagne. ‘Cordaan Talks’ is een serie eerlijke gesprekken tussen een cliënt en een zorgmedewerker over de toekomst van de zorg. Met onderwerpen die schuren. Van zorgrobots toelaten in je ouderenflat tot genderidentiteit als zorgmedewerker. Van carrière willen maken in de zorg tot culturele verschillen in het verpleeghuis.

Om medewerkers aan te trekken én om het gesprek aan te gaan over maatschappelijke thema’s in de zorg, lanceert zorgorganisatie Cordaan een nieuwe campagne. ‘Cordaan Talks’ is een serie eerlijke gesprekken tussen een cliënt en een zorgmedewerker over de toekomst van de zorg. Met onderwerpen die schuren. Van zorgrobots toelaten in je ouderenflat tot genderidentiteit als zorgmedewerker. Van carrière willen maken in de zorg tot culturele verschillen in het verpleeghuis.  

Transgender medewerker 
In de eerste aflevering van Cordaan Talks spreken Cordaan medewerker Louie en cliënt ouderenzorg Gerrit elkaar. Louie is transgender en zit tegenover Gerrit (73), die hij nog nooit heeft ontmoet. Hun Cordaan Talks #gender is een indringend gesprek waarin twee generaties elkaar leren kennen en begrijpen. Maar er blijven ook vragen onbeantwoord. Want wat betekent het eigenlijk om ‘man’ te zijn? 

Kunstenaar met beperking 
In Cordaan Talks #carrière zitten Ruud (kunstenaar met een verstandelijke beperking) en zijn woonbegeleider Eric op de gele stoelen. Samen praten ze over wat werk voor hen betekent en over wat ze voor elkaar betekenen. ‘Wat vind je van mijn kunst?’ opent Ruud. ‘Ik vind er geen reet aan,’ is het antwoord. Grapje natuurlijk. Serieuzer is Eric als hij vertelt waarom hij een carrière als tv-journalist verruilde voor de gehandicaptenzorg.  

Technologie en de zorg
Deel drie van de Cordaan Talks heeft als thema #tech. De bijna 90-jarige mevrouw Balkenende ontvangt thuiszorg van Cordaan en gaat in gesprek met i-nurse Oscar Kerkman. Kan Oscar een even grappige als koppige 90-jarige overhalen om innovatie te omarmen?

Meedoen in de maatschappij
Rev is rapper en ervaringsdeskundige. Nina werkt bij Cordaan als participatiecoach voor ouderen. In alweer de vierde Cordaan Talks, praten ze samen over waarom meedoen in de maatschappij zo belangrijk is. Ook als je een beperking hebt. En vooral: waar het wringt. Een mooie talk met een verrassing op het eind.

Een hoopvol beeld 
Tot januari volgt er elke maand een nieuwe Cordaan Talk. De video’s zijn te zien op de www.werkenbijcordaan.nl/detoekomstvandezorg en Instagram, Facebook en LinkedIn. Het doel is duidelijk volgens Sjoerd Beumer, manager Communicatie en Marketing bij Cordaan: ‘In de nieuwe campagne wil Cordaan het gesprek voeren over belangrijke maatschappelijke thema’s die ook in de zorg spelen. En daarmee een oprecht, indringend en hoopvol beeld schetsen van werken in de zorg.’ 

 

Deel deze pagina