Cordaan beëindigt per 1 januari 2018 lidmaatschap Actiz

donderdag 19 januari 2017

Cordaan heeft aangegeven per 1 januari 2018 het lidmaatschap van de branchevereniging voor de ouderenzorg Actiz te willen beëindigen. De reden is dat we een andere discussie over de kwaliteit van zorg voorstaan.

De sector zou zich open en constructief moeten opstellen. Bovendien achten we het van zeer groot belang we dat er een cao komt waar ook de FNV partij bij is. Nu is dat niet het geval. Tot slot willen we binnen Actiz specifieke aandacht voor de grootstedelijke problematiek.

In een brief aan de branchevereniging stelt Cordaan dit jaar constructief de gewenste vernieuwing bij Actiz te ondersteunen. Eelco Damen heeft hierover het volgende gezegd: “Wij hopen dat de gewenste ontwikkeling voor ons aanleiding geeft vol overtuiging op ons besluit terug te komen en ons lidmaatschap te continueren”. Het voornemen om het lidmaatschap te beëindigen is woensdag op de algemene ledenvergadering van Actiz toegelicht. Een aantal andere zorgaanbieders heeft eenzelfde voornemen.

Actiz heeft in een reactie laten weten te hopen samen met alle leden - ook de groep die heeft opgezegd - een verenigingsstructuur te kunnen vinden die past bij alle veranderingen in de sector”.

Deel deze pagina