Cordaan aanwezig bij werkbezoek Koning rond Simpel Switchen

donderdag 23 februari 2023

Op woensdagmiddag 22 februari hebben Koning Willem-Alexander en Minister Schouten zich tijdens een werkbezoek in Rotterdam laten informeren over het programma Simpel Switchen. Hier kregen zij een rondleiding op een werkbedrijf van zorginstelling Pameijer, een organisatie die hulp geeft aan mensen bij wie meedoen in de samenleving niet vanzelf gaat.

Drempelloze Doorstroom
Vanuit Cordaan was manager Werk & Dagbesteding Renata Wieringa bij dit bijzondere werkbezoek aanwezig. Tijdens het rondetafelgesprek vertelde zij over hoe Simpel Switchen in Amsterdam praktisch vormgegeven is. Samen met sociale werkvoorziening Pantar is het project Drempelloze Doorstroom uitgevoerd. De resultaten en leerpunten uit dit project zijn meegenomen in het Amsterdamse beleid. Cordaan streeft met een team van 11 Individuele Plaatsing en Steun (IPS) jobcoaches naar maximale participatie op de arbeidsmarkt voor haar cliënten.

Belangrijke rol jobcoaches
Renata: "Het was een inspirerende dag met mooie ontmoetingen met collega's uit het land. Met de Minister en de Koning deelden wij de dilemma's die ons parten spelen bij het spelen bij Simpel Switchen in de participatieketen. Bijvoorbeeld dat van werk switchen naar dagbesteding ingewikkeld is door wet- en regelgeving en dat onzekerheid over inkomensval en vervallen in het bijstandsregime, als het niet lukt om duurzaam aan het werk te gaan, een belemmerende factor kan zijn om de stap te zetten. Door de aanwezige werkgevers werd de nadruk gelegd op de belangrijke rol van de jobcoaches."

 

Deel deze pagina