Carlyn werkt als pensionado gewoon door bij Wijkteam Diemen

dinsdag 20 april 2021

Werken in de zorg is pittig, maar ook bijzonder. Als je eenmaal je hart hebt verpand aan dit mooie vak en je cliënten, is het lastig deze nog los te laten. Zoals voor Carlyn. Zij werkt voor Wijkteam Diemen. Niets bijzonders, zou je denken. Behalve dan dat zij officieel met pensioen is. Carlyn is inmiddels oma, past op haar kleinkinderen en zorgt ook nog voor haar moeder. Toch blijft ze zich als 67-jarige inzetten voor de zorg in de wijk. Dit zegt Carlyn er zelf over:

“Mijn hart ligt bij de zorg, en ik ben dan ook voor Cordaan komen werken omdat zij voor goede zorg staan. Mensen hebben hulp nodig en ik mag een bijdrage leveren hieraan, daar haal ik energie uit. Gedurende mijn werkzame jaren heb ik voor verschillende instellingen gewerkt. Inmiddels werk ik al 29 jaar in de zorg en dat doe ik met alle plezier. Ik heb nooit momenten gehad dat ik het werk minder leuk heb gevonden. En zoals bij elke baan die je hebt, blijf ik leren en heb ik met regelmaat (om)scholingen gehad.

Ik zorg ervoor dat alle werkzaamheden die ik op een dag heb, uitgevoerd worden. Ik neem mijn dag vooraf goed door, waardoor de werkdruk tijdens mijn dienst behoorlijk minder wordt. Hierdoor kan ik mijn werk secuur uitvoeren en scheelt het qua werkdruk als er onverwachts calamiteiten zijn. Daarnaast vind ik steun van collega’s maar ook het terug kunnen vallen op een leidinggevende erg belangrijk. Die ondersteuning maken deel uit van waarom ik mij blijf inzetten voor Cordaan.

Op privégebied ben ik alleenstaande ouder met vier kinderen, dus daar moet je ook veel voor regelen en zorgdragen dat gezag op orde is op het thuisfront. Dat dat goed gaat, geeft mij een fijn gevoel en zorgt ervoor dat ik mijn werkzaamheden bij Cordaan zonder al te veel zorgen kan uitvoeren.

Inmiddels ben ik gepensioneerd, maar zowel fysiek als mentaal voel ik mij nog goed. Ik wandel veel en ben graag in de buitenlucht. Het fietsen en lopen tijdens mijn werk in de wijk houdt mij dan ook fit. Wat mij betreft is het prettig om zo nog even door te gaan!”

Deel deze pagina