Cadeau Van der Sar Foundation voor ergotherapeuten Hof van Sloten

dinsdag 26 april 2016

De Edwin van de Sar Foundation heeft een ADL koffer uitgereikt aan de ergotherapeuten van Cordaan, locatie Hof van Sloten. Deze koffer is gevuld met hulpmiddelen die revalidanten kunnen ondersteunen bij hun zelfstandigheid.

De Edwin van der Sar Foundation realiseert beweegprojecten voor mensen met hersenletsel. Voor de realisatie van deze projecten werken zij samen met landelijke partijen en staat deskundigheid voorop. De Foundation is een stimulerende en verbindende factor tussen diverse partijen; patiënten, revalidatiecentra, ziekenhuizen, woon-zorglocaties, verzekeraars, etc. De foundation werkt samen om de zorg voor patiënten met een hersenbeschadiging te verbeteren en ze zetten ‘bewegen’ in als middel om herstel van hersenfuncties en sociaal contact te bevorderen. 

Bij een hersenbeschadiging kan het leven van de ene op de andere dag ingrijpend veranderen. Het werk van ergotherapeuten is dan erg waardevol. Bijvoorbeeld voor mensen die door een hersenbeschadiging halfzijdig verlamd zijn geraakt. Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke problemen. Samen met onze partner Vegro stelt de Foundation handige koffers samen, vol met hulpmiddelen geschikt voor ergotherapie bij hersenletsel. Denk bijvoorbeeld aan aangepast bestek, een opvouwbare helping hand, een noppenbord of potopener. 

De Edwin van der Sar Foundation verdeelt samen met Ergotherapie Nederland jaarlijks 50 koffers onder geïnteresseerde ergotherapeuten. De afgelopen week waren de ergotherapeten Van Hof van Sloten aan de beurt.
(foto: Suzanne van den Eelaart, Rian van Buren, Fieke Hol)

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina