Buurtkeuken geopend in Gaasperdam

donderdag 17 oktober 2019

Sinds 2 oktober is er weer een buurtkeuken in onze locatie Gaasperdam in Amsterdam Zuidoost. Buurtbewoners zijn van harte welkom om hier op maandag- en woensdagen gezellig samen te eten.

Gaasperdam was vroeger een verpleeghuis. Nog niet zo lang geleden is het verbouwd en omgetoverd tot een woon- en dagbestedingscentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor de verbouwing was er een buurtkeuken in het gebouw aanwezig. Hier kwamen mensen uit de buurt regelmatig samen voor een lekkere warme maaltijd. Met het sluiten van het verpleeghuis, sloot ook de buurtkeuken…

Tijdens gesprekken met buurtbewoners bleek dat het gemis van de buurtkeuken groot was. Daarom heeft Gemeente Amsterdam een buurtkeuken geschonken aan Cordaan. De organisatie van de buurtkeuken is in handen van Stichting Kraktie, wat letterlijk ‘samenwerken en verbinden’ betekent. Het ziet er naar uit dat dit aardig lukt. Elke week brengen wel 30 tot 35 buurtbewoners een bezoekje aan de keuken. De maaltijden variëren van aardappelen, vlees en groente tot gerechten uit India en Suriname. De mensen die de Hollandse keuken gewend waren willen nu vaak graag gerechten uit de Surinaamse keuken eten en vice versa.

Een aantal van de mensen uit de buurt kent Gaasperdam nog als het verpleeghuis van vroeger, zij gaven aan graag eens een rondleiding te krijgen. En er is zelfs aangeboden om vrijwilliger te worden voor onze bewoners van Gaasperdam. Het is prachtig om te zien wat voor mooie ontmoetingen en initiatieven de buurtkeuken nu al tot stand brengt.

Wilt u ook komen eten?
Voorlopig wordt er 2 keer per week gekookt: op maandag en woensdag van 16.00-19.00 uur. U bent van harte welkom! Meld uzelf wel van tevoren even aan via telefoonnummer 06 3814 0839 of via mailadres stichtingkraktie@gmail.com.

Deel deze pagina