Brand op d’Oude Raai geblust: alle bewoners in veiligheid

woensdag 19 december 2018

In de ochtend van woensdag 19 december heeft rond half zes een korte, maar hevige brand gewoed in een linnenkamer op de tweede etage van woonzorgcentrum d’Oude Raai. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De oorzaak van de brand is nog in onderzoek. Drie bewoners zijn ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Zij zijn daar inmiddels weer ontslagen.

Inmiddels is begonnen met het herstel van de brandschade. Voor acht van de 95 bewoners is binnen Cordaan alternatieve huisvesting gevonden. De overige bewoners zijn in de loop van de ochtend weer naar hun appartement teruggekeerd. Er is extra personeel aanwezig om te assisteren bij de verwerking van de schrik. Alle familieleden van de bewoners zijn op de hoogte gesteld van het incident.

Directeur Hannie van Schuttershoef laat - mede namens locatiemanager Margret van Leenen - in een brief aan de bewoners weten: “Ik wil iedereen danken voor de getoonde inzet en moed. D’Oude Raai is een hechte gemeenschap. In voor- en tegenspoed. Zelf had ik me een ander begin van de kerstperiode voorgesteld. U waarschijnlijk ook. Desondanks wens ik u de best mogelijke kerstdagen.”

Het geplande kerstdiner is de avond na de brand volgens plan verlopen. Inmiddels is de rust weergekeerd.

Deel deze pagina