Bliksemstage leerlingen Marcanti College op locatie Kastanjehof

dinsdag 7 februari 2017

Vorige week werden in locatie Kastanjehof twaalf leerlingen verwelkomd van het Marcanti College. Deze jongeren tussen de 14 en 16 jaar waren uitgenodigd voor een Hospitality Bliksemstage van JINC.

JINC is een non profitorganisatie die door zo’n 1000 bedrijven wordt ondersteund om projecten mogelijk te maken voor kinderen tot 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Cordaan is een van deze bedrijven waar JINC mee samenwerkt. JINC vindt dat ieder kind een eerlijke kans op de arbeidsmarkt verdient.

Elk kind heeft dromen en talenten, maar als je opgroeit in een omgeving met weinig rolmodellen en veel werkloosheid, krijg je nauwelijks kans om deze waar te maken en sta je er vaak alleen voor. Ze leren solliciteren, maken kennis met verschillende beroepen en ontdekken samen met een coach welk werk bij hun mogelijkheden en talent past.

Deze bliksemstage stond in het teken van gastvrijheid in de zorg. Na een uitleg over de organisatie Cordaan kregen ze een rondleiding door de locatie. Daarna was er tijd voor een vragenuurtje waarin de leerlingen heel veel te weten zijn gekomen over de verschillende beroepen in de zorg en welke kwaliteiten je daar allemaal voor nodig moet hebben. De middag werd afgesloten met het maken van gezonde traktaties. De leerlingen hebben de lekkernijen vervolgens uitgedeeld aan bewoners en bezoekers van de locatie. Een mooi moment om jong en oud met elkaar in contact te laten komen.

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina