At5 Nieuws over samenwerking Cordaan met Burennetwerk

dinsdag 17 december 2019

Onze zorgmedewerkers schakelen heel vaak (dit jaar al 750 keer) Burennetwerk in om informele zorg voor hun cliënten te organiseren. Die samenwerking loopt goed. Veel Amsterdammers blijken bereid te zijn om buurtgenoten te helpen. De vraag naar informele zorg blijft stijgen. Burennetwerk houdt nauwkeurig bij hoeveel aanvragen er binnenkomen. Voor At5 was dit aanleiding een reportage te maken voor het Nieuws.

Cordaan heeft inmiddels 4 matchmakers beschikbaar gesteld aan Burennetwerk. De matchmaker heeft tot taak de juiste buur te vinden, die de vraag van onze cliënt kan beantwoorden. Je moet dan denken aan wekelijks boodschappen doen, samen een wandeling maken, een kaartje leggen en / of een kopje koffie drinken. Eigenlijk alles, waar geen professionele zorgverlener voor nodig is.

Het verhaal begint bij de wijkverpleegkundige die signaleert dat een cliënt een behoefte heeft. Het contact met de matchmaker is dan snel gelegd. En zo rolt de bal verder.

Inmiddels zijn er 306 matches gemaakt. Nog eens 223 verzoeken zijn warm doorverwezen naar netwerkpartners binnen de informele zorg. Dus een totaal van 529 successen. De rest van de vragen is nog in behandeling, of zijn vragen die in de tussentijd al vanuit zichzelf opgelost zijn (vooral kleine klusjes die dan toch door iemand uit het netwerk opgelost zijn, of mensen die wanneer er een vrijwilliger gevonden is inmiddels  opgenomen zijn of toch geen interesse meer hebben).

Kijk hier naar de reportage van At5

Deel deze pagina