6e en 8e plaats voor Cordaan in landelijke Gastvrijheidszorg Awards

vrijdag 24 november 2017

Tijdens de Dag van de Gastvrijheid werden vorige week donderdag in het Beatrix Theater in Utrecht de landelijke Gastvrijheidszorg Awards uitgereikt. Twee locaties van Cordaan werden bekroond: De Diem behaalde de achtste plaats en De Marke De Meenthoek eindigde op de zesde plaats binnen de categorie Verpleging & Verzorging. Beide locaties behaalden 4 Sterren.

In de Sterrengids schrijven de auditeurs van Gastvrijheidszorg met Sterren onder andere: ‘De Diem is een blij huis waar de medewerkers een bijna vanzelfsprekende hartelijkheid hebben bij het bejegenen van de bewoners en hun bezoek.’ En over De Marke De Meenthoek: ‘De Marke De Meenthoek hanteert gastvrijheid als kernwaarde. Voor iedereen is gastvrijheid een vanzelfsprekendheid.’ Mooie complimenten voor alle medewerkers van deze locaties!

Waarderingssysteem
Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. De waardering komt tot stand via interne beoordelingen van cliëntenraad, cliënten/patiënten, medewerkers, vrijwilligers, familieleden en management. Ook brengen externe auditeurs een bezoek; een onaangekondigd bezoek voor alle deelnemers en bovendien een extra, aangekondigd bezoek voor de genomineerden. Een deskundige jury onder leiding van Jenneke van Veen, voormalig hoofdinspecteur van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, bepaalt uiteindelijk wie van de genomineerden tot winnaars worden uitgeroepen.

Gastvrijheidsaspecten die worden beoordeeld zijn onder meer ambiance, bejegening, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid. Dit jaar deden ruim 120 verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen en GGZ-instellingen mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren.

Met deze resultaten laat Cordaan zien dat we het belangrijk vinden dat cliënten in een gastvrije en sfeervolle ambiance door professionele en gemotiveerde medewerkers worden verzorgd. Complimenten aan allen die daar dagelijks voor zorgen!

Deel deze pagina