“In d’Oude Raai is het veilig om uit de kast te komen”

maandag 1 augustus 2016

d'Oude Raai heeft een bijzondere, roze week achter de rug. In het kader van Europride - 23 t/m 7 augustus - organiseerde het huis kleurrijke activiteiten voor bewoners, medewerkers en buurtbewoners. Om samen het grootste feest van Amsterdam te vieren. Maar ook om aandacht te vragen voor het welzijn van de ‘onzichtbare’ groep 'roze' ouderen.

Op dinsdag 26 juli was de opening van de Grey Pride. Een inmiddels jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar was de eer aan het Duo Wilde Orchidee om het festijn feestelijk te openen. En zo geschiedde! Na een mooi welkomstwoord van locatiemanager Margret van Leenen was het aan Irene Hemelaar, met begeleiding van Paul aan de vleugel, om de zaal in vervoering te brengen dat kun je aan dit duo wel overlaten. Met haar speciale romantische liedjes wist Irene ook deze keer weer menigeen te ontroeren.
 
Woensdag konden bewoners en buurtbewoners aanschuiven voor de Roze maaltijd. Kok Eddy is nog steeds een beetje van slag over de populariteit van zijn keuken! Was het tijdens de middagmaaltijd nog tamelijk rustig, het bezoekersaantal voor de avondmaaltijd was buiten verwachting. Onder een plafond met regenboogvlaggen en tussen uitbundige roze decoratie genoot een ieder op eigen wijze van het roze menu.
 
Donderdag 28 juli vertoonden we de meermaals bekroonde roze film ‘Jongens’. Een zomerse film over een jeugdige verliefdheid. De bezoekers waardeerden in het bijzonder de indringende manier waarop in deze film de emoties zichtbaar worden gemaakt die bij een coming out een rol spelen. Zij bevelen de film van harte aan!
 
De feestelijke week werd op vrijdag afgesloten met een Roze Bingo, waar het roze prijzen regende, maar vooral ook veel advocaat en chocolade. Een roze vrijwilliger concludeerde aan het eind van de week: “In d’Oude Raai is het veilig om uit de kast te komen”

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina