Nieuws overzicht

Resultaat 1 - 10 van 200
 • Drie nieuwe 7-minuten trainingen voor ouderen online

  Cordaan heeft drie nieuwe trainingen ontwikkeld waaraan ouderen en mensen die slecht ter been zijn thuis in hun vertrouwde omgeving eenvoudig kunnen deelnemen. In deze 7-minuten trainingen komen in korte tijd zes verschillende oefeningen voorbij die deelnemers helpen te werken aan hun conditie en het versterken van hun spieren.

  donderdag 17 augustus 2017

 • Explosieve toename kortdurend verblijf

  Omdat ouderen langer thuis blijven wonen is de vraag naar kortdurende zorgvormen tussen thuis en verpleeghuis explosief gegroeid. Deze trend signaleert Cordaan in haar jaarbeeld ‘Samen voor Kwaliteit’. In het eerste halfjaar van 2017 is de stijging circa 70% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2016. Vooruitlopend op deze ontwikkeling heeft Cordaan nieuwe zorgvormen ontwikkeld voor kortdurend verblijf. Dit om te voorkomen dat ouderen in een ‘zorggat’ vallen als het thuis even niet gaat. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname om te revalideren of aan te sterken, of omdat de mantelzorger overbelast is.

  dinsdag 15 augustus 2017

 • Jaarbeeld 2016: Samen voor Kwaliteit

  Het Jaarbeeld 2016 viel deze week bij medewerkers, vrijwilligers en relaties van Cordaan op de deurmat. Het geeft een beeld van wat we in 2016 hebben bereikt, waar we nu mee bezig zijn en waar we naartoe willen.

  dinsdag 15 augustus 2017

 • ‘This is my Pride’: Cordaan was erbij

  Cordaan mocht ook dit jaar weer meevaren met de Pride. Onze bemanning bestond uit LHTBI’s met een verstandelijke beperking, chronisch-psychiatrische problemen en senioren. Ook medewerkers en vrijwilligers van Cordaan voeren mee. Als bijzondere gasten werden verwelkomd de dragqueens Miss Baksel en Miss Tena.

  maandag 7 augustus 2017

 • Bestuurder Ronald Schmidt op Radio 1

  Maandag 31 juli besteedde het radioprogramma 'Dit is de Dag' aandacht aan ouderen langer thuis laten wonen. Onder leiding van Renze Klamer belichtten directeur Liesbeth Hogendijk van Mezzo (mantelzorgers), ouderenpsycholoog Henk Geertsema, publiciste Elma Drayer en bestuurder Ronald Schmidt de kansen die de inzet van sensortechnologie biedt. Wat kunnen mantelzorgers bijdragen?

  dinsdag 1 augustus 2017

 • Werkplaatsen Ben Sajet Centrum

  Na de zomer organiseert het Ben Sajet Centrum, in samenwerking met partners als HvA, AMC, VU, Cordaan, Amsta en Ons Tweede Thuis, op vier donderdagavonden een zogeheten Werkplaats. Tijdens deze Werkplaatsavonden delen studenten, professionals, opleiders, wetenschappers en ervaringsdeskundigen hun kennis en ervaring rondom een zorginhoudelijk en prangend vraagstuk. Aanwezigen worden flink aan het werk gezet in de zoektocht naar antwoorden op het vraagstuk van die avond.

  maandag 31 juli 2017

 • Selfie met Arjen Pits

  Arjen Pits (29) werkt als hovenier vanuit Cordaan bij Staatsbosbeheer in Diemen. Staatsbosbeheer is één van de organisaties die dit jaar waren genomineerd voor het ‘Ei van Columbus’, een prijs waarbij bedrijven die samenwerken met Het Leerwerkbedrijf van Cordaan in het zonnetje worden gezet. Angeliek de Jonge van VGN interviewde Arjan Pits voor het blad Markant.

  vrijdag 28 juli 2017

 • Boot met senioren en mensen met een beperking op Canal Parade

  Aan de jaarlijkse botenparade op 5 augustus a.s. neemt wederom een boot van zorgorganisatie Cordaan deel. De bemanning bestaat uit LHTBI’s met een beperking en senioren. Ook medewerkers en vrijwilligers van Cordaan varen mee. Als bijzondere gasten verwelkomen we dragqueens Miss Baksel en Miss Tena. Met elkaar maken de 50 gasten er een feestje van.

  dinsdag 25 juli 2017

 • 20 miljoen extra nodig voor mensen met meervoudig complexe handicap

  Mede op initiatief van Yvonne Wilders (lid Raad van Bestuur) heeft de VGN een brandbrief aan staatssecretaris Van Rijn geschreven.

  donderdag 13 juli 2017

 • Monique Slee pleit in NRC Live voor slimmer organiseren van de zorg

  Monique Slee-Valentijn - kwartiermaker van het expertisecentrum GRZ bij Cordaan - geeft in NRC Live een voorzet voor het slimmer organiseren van de zorg. En zij heeft het niet alleen over 'ouderenzorg'.

  maandag 10 juli 2017

Pagina's