Nieuws overzicht

Resultaat 1 - 10 van 241
 • #Ikben6van6: meer begrip voor mensen met een lichte verstandelijke beperking

  Aan mensen die een lichte verstandelijke beperking hebben, zie je dat vaak niet. Daardoor reageren veel mensen ongeduldig als bijvoorbeeld afrekenen bij de kassa te lang duurt. In opdracht van de Gemeente Amsterdam maakte Lege Fles Producties twee korte filmpjes die vragen om meer geduld en begrip voor deze kwetsbare groep. Ervaringsdeskundigen van Cordaan werkten aan de filmpjes mee.

  dinsdag 20 februari 2018

 • Nieuwssite HvA loopt mee met wijkverpleegkundige

  Timothy Tertsch is wijkverpleegkundige in opleiding bij Cordaan. Hij studeert HBO-V aan de Hogeschool van Amsterdam.

  donderdag 15 februari 2018

 • Leefstijlmonitoring in de praktijk

  Cordaan zet zich al een aantal jaren in voor het door ontwikkelen van leefstijlmonitoring bij alleenwonende mensen met dementie.

  woensdag 14 februari 2018

 • Veel interesse voor LifeWise op Forensisch festival

  Op het Forensisch festival van 23 januari jl. was veel interesse voor LifeWise, het methodisch kader voor de begeleiding van mensen met een LVB en bijkomende complexe problemen van Middin en Cordaan.

  maandag 5 februari 2018

 • Bewoners van De Marke De Meenthoek beloond met Diva Dichtbij voor 6e plaats Gastvrijheidszorg met Sterren

  Omdat De Marke De Meenthoek in november de 6e plaats behaalde in de landelijke audit van Gastvrijheidszorg met Sterren, kreeg de locatie op donderdag 18 januari een optreden aangeboden van Diva Dichtbij.

  maandag 5 februari 2018

 • Stemhulp voor mensen met een beperking: Steffie.nl

  Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Een dag waarop honderdduizenden mensen met een verstandelijke beperking en laaggeletterden niet gaan stemmen of ongeldig stemmen. Steffie.nl wil daar verandering in brengen. Op haar website legt zij daarom alles uit over het stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

  vrijdag 2 februari 2018

 • Proef met wijkverpleegkundigen op SEH OLVG in Zorgvisie

  In het nieuwste nummer van Zorgvisie komt directeur André Brand uitgebreid aan het woord over de proef die we samen met Evean en OLVG-Oost uitvoeren op de spoedeisende hulp (SEH). Inmiddels is ook de huisartsenpost erbij betrokken. Doel is ouderen die op de SEH belanden een onnodige ziekenhuisopname te besparen en direct zorg thuis te regelen.

  maandag 29 januari 2018

 • Fanfare van Plezier zoekt blazers

  De Fanfare van Plezier is een muziekensemble dat bestaat uit bewoners van De Werf aangevuld met vrijwilligers. Het fanfare bestaat dit jaar tien jaar. Op dit moment zijn wij op zoek naar iemand die een blaasinstrument bespeelt en de melodie kan bewaken. Klein foutje geen bezwaar!

  maandag 22 januari 2018

 • Cordaan garandeert continuïteit thuiszorg Joods Maatschappelijk Werk

  De thuiszorg die het Joods Maatschappelijk Werk (JMW) in de regio Amsterdam biedt aan mensen met een Joodse achtergrond gaat een nieuwe fase in. Vanaf nu maakt JMW Thuiszorg - met behoud van eigen naam en identiteit - deel uit van Cordaan. Hierdoor is de continuïteit van de zorg aan mensen met een Joodse achtergrond gewaarborgd. Met JMW is een nauwe samenwerking afgesproken om het Joodse karakter van de zorg te borgen. Ruim drie jaar geleden heeft Cordaan eveneens het voortbestaan van zorgcentrum Beth Shalom gewaarborgd.

  maandag 15 januari 2018

 • Diversiteit kent geen tijd

  'In de zorg is geen oordeel. Iedereen is anders, heeft een eigen blik op de wereld en heeft z’n eigen normen en waarden. Dat maakt het leven én het werken in de zorg zo interessant!' Lees hoe de geuren, kleuren en ontmoetingen in Azië Jonas Litjens (31) inspireerden in zijn werk als wijkverpleegkundige bij Cordaan.

  vrijdag 12 januari 2018

Pagina's