Statenjachtstraat

Statenjachtstraat

 • Statenjachtstraat 834, Amsterdam
 • (020) 631 59 96

"Wonen in Noord is rustig en toch dichtbij de stad "

Wonen aan de Statenjachtstraat

De Statenjachtstraat is een locatie in Noord waar u in een van onze woongroepen beschermd kunt wonen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. In de directe omgeving van de Statenjachtstraat zijn twee woonlocaties en drie losse appartementen. Als u hier woont krijgt u begeleiding vanuit de Statenjachtstraat.

Voor wie

Op deze locatie wonen vooral mensen die uit Noord komen of er iets mee hebben. De, veelal wat oudere, bewoners worden gestimuleerd zoveel mogelijk zelf te doen. Als dat niet lukt dan wordt er gekeken waar ondersteuning of overname nodig is. Er is aandacht voor gezond leven, sport, bewegen en kunst. Hierbij is het belangrijk dat iedereen mág mee doen, het hóeft niet.

Beschermd wonen

U kunt 24 uur per dag een beroep doen op de begeleiding van de Statenjachtstraat. Er is altijd iemand aanwezig. De omringende locaties kunnen ook altijd een beroep doen op deze begeleiding.

In onze woningen heeft u een eigen zitslaapkamer in een rustige, veilige omgeving. In de Statenjachtstraat woont u met meerdere mensen in een woongroep. U deelt een huiskamer, badkamer, een tuin en keuken met uw medebewoners. U houdt de gemeenschappelijke ruimten samen schoon. U kunt ervoor kiezen gezamenlijk te eten of dit zelfstandig te regelen.

Persoonlijke begeleiding

Met een persoonlijk begeleider kijkt u welke begeleiding u nodig heeft en maakt u afspraken hierover.

U kunt begeleiding krijgen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van het wonen en de leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk welbevinden of het psychisch welbevinden. We begeleiden ook op het gebied van persoonlijke relaties, dagactiviteiten en het meedoen in de samenleving. We passen de begeleiding altijd aan op uw persoonlijke situatie.

Activiteiten

U bepaalt zelf wat u overdag doet. U kunt begeleiding krijgen bij het zoeken naar een daginvulling zoals werk of een hobby. Er worden activiteiten georganiseerd waar u aan kunt meedoen. Tevens kunt u gebruik maken van Mobiele Dagbesteding.

Maaltijden

Met het leefgeld dat u krijgt regelt u zelf de maaltijd. Samen met uw persoonlijk begeleider kijkt u hoe u dat zou willen doen. U kunt bijvoorbeeld meedoen aan wekelijkse kookgroepen of zelf koken.

Aantal woningen

In de Statenjachtstraat zijn 24 zitslaapkamers verdeeld over vier woongroepen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Daarnaast heeft de Statenjachtstraat op afstand nog 25 woonplekken. Als u in één van deze woonplekken woont krijgt u overdag ondersteuning waar u dat nodig heeft. 's Nachts is er geen begeleiding aanwezig.

Op het Bezaanjachtplein wonen 10 mensen op drie woongroepen in eigen zitslaapkamers. Er zijn 12 zelfstandige appartementen op de IJdoornlaan. Er zijn in de omgeving nog 3 losse appartementen waar u beschermd kunt wonen.

 

Omgeving

De Statenjachtstraat ligt op een rustige plek, omringd door water en groen. Winkcelcentrum Banne Centrum ligt op loopafstand, hier kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Het Noorderpark en natuurgebied Het Twiske zijn op fietsafstand.

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij uw zorgbehoefte. Als u beschermd woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Wie zorg uit de WMO krijgt, betaalt verplicht een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, zoals uw uitkering.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf

U betaalt zelf de kosten voor uw levensonderhoud zoals eten, kleding en rookwaar. Ook betaalt u de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten.
Als u beschermd woont krijgt u leefgeld. De hoogte van dit bedrag hangt af van de aanvullende diensten die u kiest zoals gebruik van de wasmachine of televisie, naast alles wat de WMO vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt.

 

Meer informatie

De Wmo valt onder de gemeente. Wilt u meer informatie over kosten of vergoedingen van het beschermd wonen dan kunt u de website van de gemeente Amsterdam bezoeken of bellen met:
(020) 370 07 08.

 1. Oriënteren

  Als u in aanmerking komt voor beschermd of begeleid wonen, bespreekt u met uw behandelaar welke vorm van beschermd wonen het beste bij uw situatie past.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in de Statenjachtstraat? Heeft u persoonlijke vragen? Bel dan voor een afspraak en kom langs voor een rondleiding.

 3. Aanmelden

  Een aanvraag voor beschermd wonen gaat via de Centrale Toegang voor Beschermd wonen van de gemeente. Informatie staat op de website van de gemeente.

Voorzieningen

 • Buitentuin

 • Huisdieren in overleg

 • Gratis parkeren

 • Café in de buurt

 • Buurthuis in de buurt

 • Ziekenhuis in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal zitslaapkamers
  34
 • Aantal 2-kamerappartementen
  15

Contact

 • Bel (020) 631 59 96

 • Bezoekadres

  Statenjachtstraat 834 | 1034 GJ | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Statenjachtstraat is goed bereikbaar. U kunt vanaf Centraal Station bus 34 nemen en uitstappen bij halte Statenjachtstraat.