Overzicht agenda Outsider Art Galerie / Ateliers / Artotheek

Resultaat 1 - 10 van 11
 • Outsider Art op de KunstRAI

  Outsider Art speelt dit jaar een belangrijke rol op de KunstRAI. Samen met enkele gespecialiseerde galerieën presenteert het Outsider Art Museum op het Outsider Art Plein deze ongepolijste kunststroming. Van de Outsider Art Ateliers wordt werk van Sijtze Keur getoond. Daarnaast is er werk te zien van de in 2014 overleden outsider Evert Panis. De KunstRAI is van woensdag 31 mei tot en met maandag 5 juni in de Amstelhal van de RAI te Amsterdam.

  van woensdag 31 mei 2017 uur
  tot maandag 5 juni 2017 uur

 • Black and White, European Outsider Art

  Van verfijnde figuratie tot expressieve abstractie. Veel outsider kunstenaars gebruiken voor hun kunstwerken slechts een zwarte fineliner, grafietpotlood of houtskoolkrijtje. Dat dit heel bijzonder werk oplevert kunt u zien in deze tentoonstelling. Kunstwerken uit Ierland, Engeland, Denemarken, België, Spanje, Frankrijk en Nederland laten een grote rijkdom en variatie zien in het gebruik van zwart-wit.

  van woensdag 21 juni 2017 uur
  tot zondag 24 september 2017 uur

 • Outsider Art in de Hermitage 1 jaar!

  Op 16 maart is het een jaar geleden dat koningin Máxima het Outsider Art Museum en de Outsider Art Galerie/Ateliers/Artotheek opende. Wij vieren daarom feest en is er van alles te doen, zowel in het museum als de galerie en de ateliers. De gehele dag kun je deelnemen aan instaprondleidingen, er zijn meet & greets met de kunstenaars en bezoekers kunnen worden geportretteerd. Kopers van een kunstwerk krijgen een mooie attentie. Kom langs!

  donderdag 16 maart 2017

 • Nieuw werk kunstenaars Outsider Art Ateliers

  Kunstenaars van de Outsider Art Ateliers tonen nieuw werk in de Outsider Art Galerie.

  vrijdag 20 januari 2017

 • Burgerlijke Schemering

  Komische theatervoorstelling over het schemergebied tussen wat normaal, abnormaal en geniaal is. In een tijd waarin iedereen bijzonder en uniek probeert te zijn, vallen de werkelijk andersdenkenden en andersdoeners buiten de boot. Met Burgerlijke Schemering breekt tgECHO een lans voor het absurde en het waanzinnige. Want wie bepaalt wat normaal is? En wat is dat “normaal zijn”? Bestaan er wel normale mensen?

  zondag 5 maart 2017

 • Special Award Winning Artists # 2 t/m 14 mei 2017

  De Special Award is dé driejaarlijkse landelijke beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap. De Outsider Art Galerie wil de winnaars van de Special Award 2011 nogmaals onder de aandacht brengen. Tijdens de tentoonstelling zijn hun ingezonden werken te zien naast nieuw werk dat zij in de afgelopen jaren hebben gemaakt. Deze tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met Special Arts Nederland - Amersfoort, Ateliers De Wijde Doelen - Utrecht, Atelier de LosserHof - Losser, Atelier Oet de Verf – Panningen, Kunstschool Artiance Speciaal – Alkmaar, Tast Visio Atelier - Hoogeveen

  van zaterdag 11 februari 2017 uur
  tot zondag 14 mei 2017 uur

 • Presentatie kunstwerken van cursisten ABN AMRO bij Outsider Art Galerie

  Kunstenaars en medewerkers van de Outsider Art Ateliers nodigen u van harte uit voor de ééndags-tentoonstelling met kunstwerken van ABN Amro medewerkers. Deze kunstwerken zijn in 2016 gemaakt tijdens een serie workshops. Met deze tentoonstelling willen wij de goede samenwerking en de mooie resultaten nogmaals met elkaar vieren.

  vrijdag 20 januari 2017

 • Rondleiding Outsider Art Galerie, Artotheek en Ateliers

  Vrijwilligers en kunstenaars van de Outsider Art Galerie geven een rondleiding door de ateliers, artotheek en de tentoonstelling Special Award Winning Artists #1.

  zondag 15 januari 2017

 • Opening Amsterdam Lightfestival

  Outsider Artist Bruno Filho maakte een prachtig beeld dat tijdens het Amsterdam Light Festival te zien is bij de entree van onze galerie.

  donderdag 15 december 2016

 • Special Award Winning Artists #1

  De vijf winnaars van de Special Award 2015 presenteren hun werk.

  van zaterdag 15 oktober 2016 uur
  tot zondag 15 januari 2017 uur

Pagina's