KDC De Schuit

KDC De Schuit

 • President Allendelaan 403, Amsterdam
 • (020) 667 00 96

Kinderdienstencentrum De Schuit

Op een steenworp afstand van de Sloterplas ligt De Schuit. De Schuit is een kinderdienstencentrum (KDC) in Amsterdam Nieuw West: een dagcentrum voor kinderen met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand. Ook kinderen met een beperking en psychiatrische problemen kunnen hier terecht.

De dag

De Schuit lijkt veel op een school. In kleine groepen doet uw kind samen met leeftijdsgenootjes spel- en leeractiviteiten die passen bij hun leeftijd en mogelijkheden. We gaan ook elke dag naar buiten. Tussen de middag eet uw kind samen met de andere kinderen.

De leeftijd van de kinderen op een De Schuit varieert van 2,5 tot 9 jaar.

Persoonlijke begeleiding

In De Schuit zijn altijd vertrouwde begeleiders op de groep. Zij hebben persoonlijke aandacht voor uw kind en sluiten aan bij haar of zijn mogelijkheden.

Naast de begeleiders heeft De Schuit diverse therapeuten zoals logopedisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten en gedragsdeskundigen. Zij werken individueel met uw kind, maar ook met kinderen in groepjes. Deze therapeuten adviseren u en de begeleiders. 

Onze werkwijze

De eerste drie maanden observeren en testen we uw kind. Dat doen de groepsbegeleiders, gedragsdeskundigen en de therapeuten. We bekijken hoe we de ontwikkeling en de zelfredzaamheid van uw kind kunnen stimuleren. Daarna maken we een ondersteuningsplan. Dit is een leerprogramma dat inhaakt op de behoeftes, het niveau en de mogelijkheden van uw kind. Dit plan bespreken we met u en zo nodig passen we het programma in de tijd aan.

BSO

Tijdens schoolvakanties kan uw kind terecht in onze buitenschoolse opvang (BSO). Afhankelijk van het aantal aanmeldingen vindt deze plaats in De Schuit of De Kring. De groepen voor BSO bestaan uit zeven kinderen van verschillende leeftijden en ontwikkelingsniveaus. Elke groep heeft twee deskundige begeleiders. Zij organiseren leuke en ontspannende activiteiten die aansluiten bij de mogelijkheden van uw kind. Voor uitstapjes en extraatjes vragen we een kleine bijdrage per week.

Zomaar een dag bij KDC De Schuit

Maar hoe ziet een dag er eigenlijk uit voor de kinderen bij De Schuit?
In het filmpje hiernaast krijgt u een indruk van wat uw kind op een gemiddelde dag van ons mag verwachten. 

Aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden voor dagactiviteiten in De Schuit, ga dan naar het OuderKindTeam bij u in de buurt. Zij maken met u een Perspectiefplan. Dit plan is nodig voor aanmelding. Daarnaast geldt ook nog steeds de Wet langdurige zorg (Wlz).

 1. Indicatie aanvragen

  Een Wlz-indicatie geeft ook toegang tot KDC De Schuit.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in De Schuit? Of heeft u vragen? Bel gerust voor een afspraak. U bent van harte welkom voor een rondleiding.

 3. Meer informatie

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Zorgloket van Cordaan Jeugd:
  (020) 630 62 62

Contact

 • Bel (020) 667 00 96

  maandag t/m vrijdag van 08:45 uur tot 15:00 uur

 • Bezoekadres

  President Allendelaan 403 | 1068 VN | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Schuit is goed bereikbaar met bus 61 en 69 vanuit Sloterdijk (halte Oeverpad). Komt u met de auto? Dan is parkeren in de buurt van De Schuit gratis. (Let op! Bij De Meervaart en het Osdorpplein is een zone betaald parkeren.)